Вакцине против короне у Бијељини крајем фебруара или почетком марта :: Semberija INFO ::

 

Вакцине против короне у Бијељини крајем фебруара или почетком марта


Директор Дома здравља Бијељина Данијела Ђукин рекла је Срни да вакцине против вируса корона ова здравствена установа очекује крајем фебруара или почетком марта. 
 
"Већ крајем децембра почели смо да се припремамо за долазак вакцина против вируса корона. Вакцине очекујемо крајем фебруара, почетком марта, али детаљне информације саопштиће Институт за јавно здравство Републике Српске. Све вакцине које очекујемо доћи ће на нивоу БиХ, а потом ће се вршити распоред по домовима здравља", објаснила је Ђукинова. 
 
Она је навела да је већ почела набавка расхладних витрина, као и да су тимови који су планирани да врше вакцинацију прошли едукацију. 
 
"Одредили смо и простор за вакцинисање, а јавност ћемо благовремено обавијестити о детаљима", рекла је Ђукинова, те додала да ће се поступати у складу са Правилником о вакцинисању који ће одредити Институт за јавно здравство.
 
Вакцинацијом ће, напоменула је Ђукинова, бити обухваћене све категорије становништва, међу којима су и особе у домовима за стара лица, као и особе које због инвалидитета нису у стању доћи у простор планиран за вакцисинисање, али ће о свим тим детаљима јавност на вријеме бити упозната.
 
Ђукинова је напоменула да је Дом здравља Бијељина друга по величини здравствена установа примарног нивоа и увијек иде корак напријед.
 
Она је подсјетила да је број осигураних лица у Дому здравља око 80.000.
 
Бијељински Дом здравља је поводом 9. јануара, Дана Републике Српске, Медаљом заслуга за народ, одликовала предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић. 
 
На приједлог Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске, одликовани су сви здравствени радници и немедицински сектор за изузетне заслуге и допринос у организовању, спровођењу и пружању медицинске помоћи, спашавању људских живота, као и сваки други вид подршке и улагања у борби против пандемије ковида 19.
 
"С поносом сам примила одликовање које је добила здравствена установа на чијем сам челу. Здравствени радници у борби против вируса корона жртвују своје и здравље својих породица, тако да сматрам да је признање истински заслужено", рекла је Ђукинова.
 
Према њеним ријечима, запослени у Дому здравља Бијељина, који постоји и ради већ 101 годину, су искрено и максимално посвећени свом позиву.
 
Извор: Срна