НЕМА ЖАЛБИ НА ГРАДСКО ГРИЈАЊЕ :: Semberija INFO ::

 

НЕМА ЖАЛБИ НА ГРАДСКО ГРИЈАЊЕ


Упркос мањим проблемима на котловима, кварови су брзо отклоњени и од јутрос Градска топлана несметано испоручује топлотну енергију свим потрошачима, каже Младен Красавац, директор Градске топлане у Бијељини.
Красавац каже да у досадашњем периоду грејне сезоне није било жалби корисника гријања. С обзиром на прве минусе, корисници очекују квалитетно гријање и у децембру.

„Имали смо само двије жалбе и успјели смо проблеме ријешити у најкраћем могућем року. Тренутно загријавамо око 64.000 м2 стамбеног и пословног простора у Бијељини. Цијена гријања је непромијењена и износи 2,75 КМ са ПДВ-ом за физичка лица и 5,88 КМ за правна лица. Ова цијена је исказана на бази од шест мјесеци, а ми пружамо и могућност плаћања рачуна за гријање на рок од 12 мјесеци, тако да је то финансијски подношљивије за кориснике гријања. Тренутно нам корисници дугују 320.000 КМ, физичка лица 240.000 КМ и правна лица око 80.000 КМ. То је за нас значајно потраживање и због тога апелујемо на кориснике гријања да редовно уплаћују своје обавезе како бисмо могли организовати редовну испоруку топлотне енергије. И ми своје обавезе и дугове покушавамо сервисирати у разумним временским роковима“, каже Красавац, истичући да је у прошлој години на систем градског гријања прикључена зграда Градске управе и Градска библиотека, те да је планирано да се у наредној години на гријање прикључи и зграда М:тела.
 

Раније се разговарало и о прикључењу зграде суда и Центра за културу, али финансијске околности то нису дозвољавале, каже Красавац.

Семберија инфо