У КОВИД БОЛНИЦИ У БИЈЕЉИНИ 91 БОЛЕСНИК :: Semberija INFO ::

 

У КОВИД БОЛНИЦИ У БИЈЕЉИНИ 91 БОЛЕСНИК


У Ковид болници у Бијељини је на лијечењу 91 болесник. Двије трећине болесника има тешку клиничку слику.

Осморо је на респиратору, од којих је двоје интубирано и они су животно угрожени.

 На кисеоничкој терапији је 46 обољелих. Свакодневно се  повећава број пријема са запуштеном клиничком сликом, због чега прогноза болести постаје неизвијесна и лоша, а самим тим и крајњи исход. 

У ситуацији када се епидемиолошка ситуација погоршава, позивамо грађане да се на вријеме јављају љекару и да не одлажу болничко лијечење, јер је правовремено укључивање терапије спашава живот.

У протекла 24 сата у Бијељини је регистровано 145  особа позитивних на вирус корона. Епидемилошка ситуација  постаје пријетећа и зато апелујемо, тражимо и молимо да сви дјелујемо превентивно и спријечимо даље ширење вируса тако што ћемо се досљедно придржавати прописаних мјера заштите (ношење заштитних маски, одржавање физичке дистанце, одржавање хигијене руку).

Лијепа вијест је да је рођена здрава беба у операционој сали Ковид болнице. Мајка, која је на пријему била позитивна на корона вирус, захваљујући стручном гинеколошко –акушерском тиму бијељинске болнице донијела је на свијет здраву бебу. Мајка и беба су након краћег боравка у болници пуштене кући'', потврђено је из бијељинске болнице.

-Упркос ванредним условима у којима раде већ осам мјесеци,неизвијесности  епидемиолошке ситуације и ризика којим су свакодневно изложени у току свог рада, морал здравствених радника и даље је на завидном нивоу.

Наш је мото – Будимо јединствени у борби против пандемије коронавирусом'', поручују из бијељинске болнице ,,Свети врачеви''.

Семберија инфо