УГЉЕВИК: ПАРАСТОС ЗА 301 ПОГИНУЛОГ БОРЦА УОЧИ КРСНЕ СЛАВЕ-СВЕТЕ ПЕТКЕ :: Semberija INFO ::

 

УГЉЕВИК: ПАРАСТОС ЗА 301 ПОГИНУЛОГ БОРЦА УОЧИ КРСНЕ СЛАВЕ-СВЕТЕ ПЕТКЕ


 На градском тргу у Угљевику служен је парастос за 301 погинулог борца Војске Републике Српске из овог краја.

Пошту погинулим борцима одали су чланови њихових породица, саборци, представници локалне власти, Борачке организације, Трећег пјешадијског Република Српска пука, Полицијске станице Угљевик и Рудника и термоелектране "Угљевик".



Начелник општине Угљевик Василије Перић подсјетио је да је дужност и обавеза свих да његују идеале за који су животе положили борци Војске Републике Српске.

"Сваке године уочи славе општине, као и свих важних датума, сјећамо се оних који су најзаслужнији за стварање Републике Српске, а наша дужност и обавеза је да помогнемо њиховим потомцима, да све учинимо да у наредном периоду будемо бољи и марљивији и да српски народ живи у слободи", поручио је Перић.

Предсједник општинске Борачке организације Јован Маринковић рекао је да обиљежавање славе општине - Свете Петке Параскеве увијек започиње сјећањем на оне који су дали животе за слободу српског народа и Републику Српску.

"Погинулим борцима смо захвални за све оно што данас имамо, а то је слобода. Угљевик је дао много у отаџбинском рату, 301 погинулог борца Војске Републике Српске. Прва мајевичка бригада је бројала око 3.000 Угљевичана, а 648 их је рањено", рекао је Маринковић.

Општина Угљевик