ДАН БЕЗ АУТОМОБИЛА :: Semberija INFO ::

 

ДАН БЕЗ АУТОМОБИЛА


У оквиру „Европске недеље мобилности“ на централном градског тргу у Бијељини Агенција за безбједност саобраћаја РС, уз сарадњу са полицијом и Ауто – мото савезом РС, представила је полигон за обуку дјеце и одраслих у саобраћају.

Предраг Ликокур, у име Ауто – мото савеза РС, каже да је на полигону представљена раван за симулацију кориштења сигурносног појаса, симулатор превртања аутомобила, а изложена је и опрема за контролу саобраћаја.
 

„Циљ активности је промовисање безбједности саобраћаја, те промоција алтернативних видова превоза, као што су бицикли, пјешачење и друга алтернативна превозна средства. На тај начин ћемо побољшати и еколошку ситуацију на локалном нивоу“.

Милија Радовић, замјеник директора Агенције за безбједност саобраћаја РС, каже да  се на овакав начин жели скренути пажња на „Европски дан без аутомобила“, односно на еколошки чисту мобилност.
 

„Европа је себи задала задатак да до 2050. године потпуно елиминише емисију угљен - диоксида и угљен – моноксида. У посљедњих двадесетак година повећана је емисија издувних гасова, као резултат кретања возила, за 28 одсто. Тај проблем треба ставити што прије под контролу, зарад нашег опстанка“, истакао је Радовић.

Семберија инфо