Zvijezda ubjedljivo poražena od Sarajeva :: Semberija INFO ::

 

Zvijezda ubjedljivo poražena od Sarajeva


Fudbaleri Sarajeva opravdali su ulogu favorita koju su imali i prije ovog meča. Ekipa sa Koševa u potpunosti je nadigrala domaćina, pobjedila sa 4:0 i sasvim zasluženo odnijeli iz Ugljevika tri boda.
Od samog starta se vidjelo da je Sarajevo mnogo kvalitetniji sastav, mnogo bolje fizički pripremljen, sa dosta kvalitetnijih pojedinaca i njihov trijumf u ovom meču niti jednog meomenta nije dolazio u pitanje.
Domaći sastav nije ozbiljnije zaprijetio ekipi sa Koševa, no, mnogo više trenera Milana Đuričića treba da zabrine voljni momenat njihovih fudbalera.
Nedostajala je želja za pobjedom, borbenost a najviše su podbacili oni najiskusniji, od kojih se najviše očekuje. Očigledno da je Premijer liga BiH, u ovom trenutku, bar za ovaj igrački kadar, prejak sistem takmičenja i ako žele nešto više napraviti u svojoj debitantskoj sezoni neophodna je drastična rekonstrukcija igračkog kadra, jer veliki broj njih, koji trenutno nastupaju za Zvijezdu 09 ne zaslužuju da nose dres ovog kluba.
Sam susret bio je donekle neizvjestan i ravnopravan samo u prvih dvadeset minuta. Nakon toga razigrali su se gostujući napadači i do kraja poluvremena postigli tri gola i praktično već tada riješili pitanje pobjednika. Gosti su u prednost došli pogotkom Benjamina Tatara koji je odlično šutirao sa oko 18 metara i pogodio „raklje“ gola Darka Dejanovića. Deset minuta kasnije gosti uduplavaju svoju prednost. Ovoga puta strijelac je bio Mersudin Ahmetović, koji koristi dobar ubačaj Anela Hebibovića sa desne strane i glavom po drugi put matira Dejanovića. U sudijskoj nadoknadi vremena Amar Rahmanović, nakon asistencije Hebibovića, jakim i preciznim udarcem pogađa donji lijevi ugao gola čuvara mreže Zvijezde.
U nastavku ista slika na terenu. Sarajevo konkretnije, bolje i agilnije a Zvijezda anemična i nemoćna protiv mnogo boljeg i kvalitetnijeg rivala. Malu dozu ozbiljnosti i nešto veće agresije u redove domaćih unio je ulazak Stefana Tripkovića, no i on nije imao dovoljnu saradnju sa svojim saigračima. Konačan rezultat susreta postavio je Rahmanović svojim drugim pogotkom. Ovoga puta asistent je bio Juakim Adukor. Mogao je rezervista Haris Handžić i peti put savladati Dejanovića, no nedopustivo se poigravao pred golom Zvijezde.
Jedni pokušaj Zvijezda je imala u finišu susreta kada je dobro šutirao Tripković a Vladan Kovačević, mladi čuvar mreže gostiju dobro inetervenisao.
Na kraju gosti su zasluženo trijumfovali, osvojili nova tri boda, ostali u gornjem dijelu tabele, a Zvijezdi već u srijedu slijedi još jedno gostovanje i susret protiv aktulanog šampiona BiH Zrinjskog.