U Zvijezdi 09 imaju jasne ciljeve za narednu sezonu: Premijer liga i ništa drugo :: Semberija INFO ::

 

U Zvijezdi 09 imaju jasne ciljeve za narednu sezonu: Premijer liga i ništa drugo


BIJELjINA - Ako je suditi po aktivnostima tokom priprema, ali i prema riječima predsjednika Zvijezde 09 Borisa Stanišića, ovaj klub će biti glavni kandidat za šampionsku titulu u Prvoj ligi Republike Srpske i povratak u premijerligaško društvo.

Agilna uprava kluba iz etno-sela Stanišići od početak prelaznog roka dovela je deset provjerenih fudbalera, a za novog šefa stručnog štaba imenovan je Dženan Hošić, koji je prošli mandat imao u federalnom prvoligašu GOŠK-u iz Gabele. Novi članovi Zvijezde 09 u samo nekoliko dana postali su golmani Vanja Knežević i Tarik Abdulahović, te igrači Dragan Živanović, Abid Mujagić, Jovan Bokić, Marko Dobrilović, Bogdan Milošević, Emanulah Blažević, Ševkija Resić i Ognjen Stjepanović.

- Nema šta da se krije. Jasno sam svima stavio do znanja da Zvijezdu 09 u narednoj sezoni interesuje samo osvajanje prvog mjesta i povratak u elitu BiH. Već smo doveli deset pojačanja i na tome nećemo stati, jer će ih biti još u narednim danima. Uporedo sa jačanjem prvog tima, jačamo i juniorsku ekipu, koja će naredne sezone imati veoma visoke ambicije u Omladinskoj premijer ligi BiH - naglasio je Stanišić.

Ekipa se već četiri dana nalazi na Zlatiboru, gdje hvata zalet za prvenstvo, koje će, prema riječima prvog čovjeka kluba, biti više nego interesantno.

- Jasno je da nećemo lako doći do cilja, jer mi se čini da Prva liga Republike Srpske odavno nije bila kvalitetnija. Nismo jedino mi kandidati za viši rang. Ne smiju se zaboraviti Radnik i Rudar Prijedor, koji su ispali iz Premijer lige, šampion prošlog prvenstva Krupa, Sloboda iz Novog Grada, koja se bukvalno do posljednjeg časa nadala plasmanu u elitu. Međutim, mogu sam da im poručim da nemaju šta da traže, jer će Zvijezda 09 biti šampion - dodao je Stanišić.

Trener Hošić na Zlatibor je poveo 26 igrača i tri golmana.

- Sa nama je i nekoliko igrača koji su na probi. Oni će tu biti prve dvije utakmice i poslije toga vidjećemo da li će ostati. Planirali smo da odigramo četiri kontrolna meča, a prvi rival danas od 18 časova je Kolubara. Potom slijede dueli sa Novim Pazarom, Metalcem iz Gornjeg Milanovca i Jedinstvom iz Bijelog Polja. Povratak u Bijeljinu planiran je 8. jula - naglasio je Hošić.

Tuzla siti

Predsjednik Zvijezde 09 Boris Stanišić naglasio je da će domaće prvenstvene susrete njegov klub igrati u etno-selu Stanišići, a ponekad i u Ugljeviku.

- Prijavili smo oba stadiona, tako da ćemo malo “miksati”. Moguće je da u Ugljeviku neke svoje domaće mečeve odigra i premijerligaš Tuzla siti i to dok bude trajala rekonstrukcija terena na stadionu “Tušanj”. Prije nekoliko mjeseci sam o tome razgovarao sa predsjednikom Azmirom Husićem i lako smo se dogovorili. To je čovjek koji svim srcem voli fudbal i ulaže u sport - naglasio je Stanišić.


Glas Srpske