„Lale“ procvjetale u finišu :: Semberija INFO ::

 

„Lale“ procvjetale u finišu


– U prvoj utakmici grupe „D“ na evropskom prvenstvu u fudbalu Holandija je savladala Poljsku sa 2:1.
Od samo početka susreta vidjelo se da će se igrati otvoreno na obje strane, a takav ulazak u utakmicu više je pogodavao Holanđanima, koji se preko Kodija Gakpa zaprijetili već u drugom minutu. Napravio je odličan prvi dodir sa loptom i šutirao po zemlji prema lijevoj stativi, ali Vojčeh Ščešni je zaustavio njegov pokušaj.

 Gakpo je pokušao i u osmom minutu, nedugo potiom Džoi Verman, a najbolju priliku u 10. minutu je imao Tijani Rejnders, čiji je šut završio blizu desne stative. Četiri minuta kasnije pokušao je Čavi Simons, ali neprecizno. Poljaci su brojne promašaje „lala“ sa početka meča kaznili u 16. minutu kada je poslije kornera Pjotra Zjeljinskog Adam Buksa poslao loptu u mrežu rivala. Uslijedila je prava ofanziva na gol Poljaka. 

U prilikama su bili Virdžil Van Dajk, Memfis Depaj, a na 1:1 u 29. minutu izjednačio je Gakpo poslije asistencije Natana Akea. Lopta je na putu prema golu zakačila nekod iz odbrane Poljaka i završila u mreži. Samo tri minuta kasnije Jakub Kivior mogao je donijeti novu prednost svojoj reprezentaciji, ali je golman Holandije Bart Ferbrugen bio na visini zadatka.

U 42. minutu Gapko je bio u novoj šansi, ali je promašio cijeli gol. Priliku je u sudijskoj nadoknadi prvog dijela imao i Depaj, ali šutirao je pokraj desne stative.

U 54. minutu Simons je mogao dovesti Holanđane do prednosti, pet minuta kasnije uzvratio je Kivior, ali se rezultat nije mijenjao. U 65. minutu zaprijetio je i fudbaler Holandije denzel Dumfries, ali njegov šut završio je pokraj lijeve stative.

„Lale“ su do pobjede došle u 83. minutu Ake je poslao loptu u kazneni prostor, gdje ju dočekao Voput Veghorst i smjestio u mrežu. U 90. minutu zaprijetio je Karol Sviderski, ali je Ferbrugen bio na visini zadatka.
Večeras su na rasporedu još dvije utakmice, obje u grupi „C“. Od 18 časova igraju Slovenija – Danska, a od 21 čas Srbija se sastaj se Engleskom.


(Glas Srpske)