EURO 2024 uživo na BHRT: Danska - Srbija na poluvremenu 0:0 :: Semberija INFO ::

 

EURO 2024 uživo na BHRT: Danska - Srbija na poluvremenu 0:0


Фото - БХРТ

 

Dvije večerašnje utakmice koje se u okviru grupne faze Evropskog prvenstva u fudbalu igraju od 21 sat pokazaće kakav će biti poredak u grupi C. U programima BHRT-a, uživo možete pratiti susret Danske i Srbije, čije je prvo poluvrijeme završeno bez golova. Rezultatom 0:0 prvih 45 minuta utakmice odigrale su i reprezentacije Engleske i Slovenije. 

Zanimljivo je da je i Dancima i Englezima u prvom poluvremenu poništen po jedan gol.

NAPOMENA: Gledaoci u Bosni i Hercegovini mečeve mogu pratiti i uživo putem linkova:

BHRT HD

BHRT SD

BH RADIO 1 

Za Dansku i Srbiju stvari su jednostavne - obje reprezentacije, ako žele u osminu finala, moraju da pobijede. 

Momčad Kaspera Hjulmanda remizirala je obje svoje utakmice u grupnoj fazi prvenstva rezultatom 1:1. Izabranici Dragana Stojkovića imaju samo jedan bod, poraz od Engleske rezultatom 1:0, a potom i remi sa Slovenijom 1:1, koji su zaradili zahvaljujući kasnom golu Luke Jovića.

Danska bi pak, ako 'preživi' Srbiju i izbori osminu finala Eura, prvi put u istoriji na dva uzastopna prvenstva prošla grupu. I istorija je na njihovoj strani, jer u tri međusobne utakmice Srbi ih nikad nisu dobili, a i gol razlika je na strani Danaca.

Sve četiri reprezentacije uoči posljednjeg kola imaju šanse za drugi krug. 

Danska i Srbija igraju u Minhenu, dok će Englezi u Kelnu ugostiti Slovence. U grupi C Engleska je prva sa četiri boda, Danska i Slovenija imaju po dva, dok Srbija ima jedan bod.

Engleska traže pobjedu protiv Slovenije kako bi osigurala prvo mjesto u grupi, iako će to osigurati i remijem u slučaju da Danska ne slavi protiv Srbije.


Izvor: BHRT (J.K.)