Italija u subotu protiv Švicarske u osmini finala nakon što je jedva ušla u nokaut fazu :: Semberija INFO ::

 

Italija u subotu protiv Švicarske u osmini finala nakon što je jedva ušla u nokaut fazu


Фото - УЕФА


Evropski šampion Italija će u subotu igrati protiv Švicarske u osmini finala Eura 2024 nakon što su se jedva probili kroz grupnu fazu. Utakmicu Italija - Švicarska gledajte u subotu od 17:50 sati u direktnom prijenosu u programima BHRT-a.

Azurima je bilo potrebno izjednačenje u 98. minuti preko relativno nepoznatog Matije Zakanjija protiv Hrvatske kako bi osigurali drugo mjesto u Grupi B, pet bodova zaostatka za Španijom.

Trener Lućano Spaleti rekao je da njegov tim zaslužuje napredak, ali je potkopao te riječi kritikujući igrače zbog bojažljivog nastupa u posljednjoj utakmici u grupi.

S vremena na vrijeme kontradiktorno sam sebi, Spaleti je također tvrdio da se njegov tim napredovao kroz turnir.

"Do sada je sve što su uradili bilo bolje, iz moje perspektive", rekao je.

Međutim, vanjskom svijetu novi izgled Italije djeluje neuvjerljivo i značajno smanjenje ocjene ekipe koja je trijumfovala na Euru 2020. gdje su pobijedili Švicarsku sa 3-0 u grupnoj fazi.

Oba strijelca tog dana, Manuela Lokatelija i Ćiru Imobilea, Spaleti je izostavio iz ekipe, zajedno sa veznim igračem Markom Veratijem.

Ključni defanzivci Leonardo Bonući i Đorđo Kjelini su se povukli, a napadač Juventusa Federico Chiesa bio je daleko od najboljie forme.

Napadač Lacija Zakanji, 29, insistirao je da njegov tim može napraviti korak naprijed u nokaut rundi.

"Sada samo razmišljamo o pripremama za veoma važnu utakmicu protiv Švicarske", rekao je u četvrtak za UEFA-inu stranicu.

"Oduvijek smo znali da reprezentacija često pati i onda izađe u trenucima koji se računaju. A sada upravo to očekujemo od sebe", kazao je Zakanji.


Izvor: Fena/BHRT (H.S.)