Kros ljutih mašina na šljunakarama


U organizaciji auto - moto i karting kluba OPTIMA MOTORSPORT iz Bijeljine, za vikend, 23. i 24. marta, održava se prva auto - kros trka za šampionat Republike Srpske, Prvenstvo Srbije i Kup BiH u našem gradu. Trka ce biti 5. u ovoj godini, plus jedna auto - slalom trka, najavio je u ime kluba Mladen Rebrinović.

Rijec je o manifestaciji koja je počela prosle godine kao KUP takmičenje u auto - krosu, a ove godine to je podignuto na viši nivo. Trke su prijavljene za takmičenja u okviru  KUP BIH, OTVORENOG PRVENSTVA RS I NACIONALNOG ŠAMPIONATA SRBIJE u disciplini auto - kros.

-U Susbotu 23. marta, sa početkom u 10 časova, je trening za startne pozicije,  24. marta od 1o časova su trke, na lokaciji stara šljunkara ,,BuK promet’’, na Pavlovića putu. Očekujemo veliki odziv takmicara kako iz naše zemlje, tako i iz regiona. Očekuje se više od 60 vozila na stazi.

Važno je spomenuti da imamo podršku Sportskog auto - moto saveza BiH (SAMSBH), Sportskog auto - moto saveza Republike Srpske (SAMSRS) i Sportskog auto - karting saveza Srbije (SAKS).

Naš klub se takmiči u okviru šamponata BiH u automobilizmu i trenutno imamo oko 45 aktivnih takmičara u disciplini auto - krors i 15 takmičara koji se aktivno takmiče na kružnim, brdskim i auto - slalom trkama.

U ovoj godini prijavili smo pet trka za KUP BiH i Otvoreno Prvenstvo RS u okviru discipline auto – kros, jednu  trku u auto – slalomu, koja je, takođe, u okviru Prvenstva BiH i Otvorenog prvenstva RS.

Kako  Bijeljina ima veliki broj zaljubljenika u auto – sport, sam naš klub broji 60 aktivnih takmičara koji se takmiče u više disciplina auto - sporta, a trenutno se ne održavaju nikava takmičenja ovog ranga i zbog toga na takmičenju za vikend očekujemo veliki odziv kako učesnika, tako i gledalaca’’, precizirao je Rabrenović i najavio da za sljedeću godinu planiraju konkurisati za trke u okviru šampionata  CEZ - Centralna evropska zona, gdje bi imali i takmičare iz Bugarske, Mađarske, Austrije, Italije....