ANĐELIJA I SLAĐAN ĐORĐIĆ ZAJEDNO SU STEKLI MNOGO :: Semberija INFO ::

 

ANĐELIJA I SLAĐAN ĐORĐIĆ ZAJEDNO SU STEKLI MNOGO


Bračni par Đorđić, Anđelija i Slađan iz semberskog sela Balatun u braku su pet godina i za tih pet godina, zajedno su ostvarili mnogo, a to „mnogo“ se zovu Pavle (5), Anja (4) i Valentino, koji je na Vidovdan proslavio prvi rođendan. Zanimljivo je da je dobio ime po slavnom motociklisti, Valentinu Rosiju, inače omiljenom sportisti tate Slađana.​

Prema riječima roditelja, i Valentino pokazuje ljubav prema motorima. Mama Anđelija nije u radnom odnosu i sve svoje vrijeme posvećuje svojim nasljednicima, ali, ipak, nađe vremena za sebe, uz pomoć svih članova velike porodice za svoj hobi ukrašavanja ikona, dok je tata Slađan zaposlen kao vozač kamiona, ali je i strastveni bajker.-Slađan je zaposlen, ali i svi članovi naše velike porodice, nas je osmoro u kući, pa sam ja većinu dana sama sa djecom. Uprkos tome što svi rade, kada dođu kući poslije radnog vremena, trude se da mi olakšaju moje poslove i da mi „stvore“ slobodno vrijeme. Djeca su jako vezana za sve članove naše porodice, ali najviše za svog čiku Gorana, mog djevera“, kazala je mama Anđelija za „Semberija info“.

Đorđići su rekli da im je na početku bilo malo teže da se snađu sa djecom, jer je četiri dana nakon Pavlovog prvog rođendana, rođena Anja, ali uz pomoć i podršku porodica i sa jedne i sa druge strane, uspijevali su sve da postignu i da „ugode“ objema bebama.

-Valentino je prije mjesec dana napunio godinu, a da sada dobijemo još jednu bebu, ne znam kako bi se snašli, jer je jako nemiran i zahtijeva mnogo pažnje. Ipak, oko Valentina imamo veliku pomoć Pavla i Anje, iako su oni još uvijek mali, paze na njega kao da su odrasli. Valentino je sada u fazi kada sve istražuje. Sve što ne bi trebalo, on radi, a omiljena mu je zanimacija da sitan novac stavlja u usta, ali bati i seki to ne može da promakne, jer oni i kada se igraju kraičkom oka motre na nestašnog brata“, istakli su ponosni mama i tata.


Anđelija kaže da, čim je ostala trudna sa Pavlom, dobila je otkaz u tadašnjoj firmi u kojoj je bila zaposlena.

-Poslije otkaza rješila sam da rađam djecu, da bi se nakon toga mogla zaposliti, ali jedan od razloga zbog kog sam se, u dogovoru sa suprugom, odlučila da imamo više djece jeste i to što ja potičem iz višečlane porodice, a i Slađan ima brata. Ja imam dvije starije sestre i nikada ne bih dozvolila da ostanemo samo na jednom djetetu. Usudila bih se da rađam još djece, ali vidjećemo“, istakla je mama Anđelija.

-Pavle i Anja su jako odgovorni, svoje obaveze već znaju, ne idu u vrtić, ali su pohađali „Kreativnu školicu“, koja je organizovana na Pedagoškom fakultetu u Bijeljini. Kao i svi mališani vole da se igraju, pa i da se svađaju, kao i većina braće i sestara. Ne dozvoljavam im svašta. Strožija sam od Slađana, jer kako on nije konstantno sa njima dozvoljava im  i da mu se „popnu“ na glavu. Iako bi on njima sve dozvolio, mi se dogovaramo oko vaspitanja djece i on zna šta se može, a šta ne može dopustiti, da ne pravimo greške u njihovom vaspitanju i da nam poslije ne kontriraju. Nismo toliko ni strogi, jer ne bi dozvolili ni da se poslije plaše, da imaju strah od nas, pa da ne mogu sa nama otvoreno da razgovaraju kada odrastu,“ objašnjava Anđelija.

U slobodno vrijeme, kada se svi članovi porodice okupe kući, ona nalazi vremena da se posveti ukrašavanju ikona. Ovim hobijem počela je da se bavi u toku pandemije virusa korona, odnosno kada je bila trudna sa Valentinom. Prema njenim riječima, taj hobi prerasta u nešto mnogo više i od toga sada ima dodatni izvor prihoda.Tata Slađan je strastveni bajker, koji na svom motoru „krstari“, kako po našoj, tako i po državama u okruženju.

-Kada smo se Anđelija i ja upoznali, ja sam već uveliko vozio motor. Prihvatila me je takvog i nikada mi to nije branila, kao što ni ja njoj ništa ne branim. Kada smo u mogućnosti zajedno posjećujemo moto – skupove. Iako sa kolegama bajkerima putujem svugdje, uvijek mi je na pameti da imam njih toje, odnosno četvoro koji su mi na prvom mjestu i da čuvajući sebe, čuvam i njih. Veoma sam ponosan i srećan, jer Pavle, Anja, ali i Valentino, koji nosi ime po mom omiljenom sportisti Valentinu Rosiju, već sada ovako mali iskazuju interesovanje prema motorima,“, kazao je tata Slađan Đorđić i istakao da djecu podjednako voli, ali da je Anja, kao jedina djevojčica, posebna za njega, jer ona svima govori kako je nju tata rodio, a mama samo iznijela iz bolnice.
 

Đorđići su za kraj za portal ,,Semberija info’’  naglasili da nema ništa ljepše od kuće pune ljubavi i djece, jer su djeca naša budućnost. Roditelji su oni koji svojim vaspitanjem određuju tu bućnost.

Semberija info