HUMANI TRAJAN JANKOVIĆ VRAĆA OSMIJEH NA LICE SOCIJALNO UGROŽENIM PORODICAMA :: Semberija INFO ::

 

HUMANI TRAJAN JANKOVIĆ VRAĆA OSMIJEH NA LICE SOCIJALNO UGROŽENIM PORODICAMA


Pokazati humanost na djelu i pomagati svakodnevno velikom broju porodica misija je Trajana Jankovića iz Bijeljine, koji je odlučio putem društvenih mreža uzeti stvari u svoje ruke i obezbijediti životne namirnice svima koji teško žive. Trajan je za portal Semberija info ispričao kako se odlučio da pokrene humanitarne akcije i da pomogne onima kojima je pomoć neophodna."Godine 2016. imao sam svoju prvu humanitarnu akciju koju sam organizovao za mog očuha Slavka Pavlovića. Bilo je potrebno skupiti 10.000 eura za operaciju matičnih ćelija u Beču. U to vrijeme imao sam nekoliko humanitarnih Instagram profila koje sam prodao i uplatio dobijeni novac za liječenje Boška Vukovića, Ivanu Đorđević, Bilju Vasić, Tijanu Maletić i mnoge druge", rekao je Trajan.

Možemo reći da je to bio samo početak Trajanove humanosti, jer u novembru 2020. godine dolazi na ideju da bude Humani Deda Mraz."Zbog cijele situacije sa korona virusom i krize koja nas je zadesila, odlučio sam da podijelim paketiće našim mališanima koji su socijalno ugroženi i djeci sa posebnim potrebama. Na Fejsbuk profilu sam objavio moju ideju i odmah na početku su me podržali Sale MX i kafe bar Sanrajz (Caffe Bar Sunrise). Kada sam tek ušao u realizaciju te ideje, nisam znao koje porodice su najugroženije, pa sam stupio u kontakt sa Velislavom Misurom iz Udruženja "Radost" koji mi je dao spisak djece. Mnogi ugostitelji, advokati, policija i fitnes centri su me podržali u toj akciji i mogu slobodno da kažem da smo zajedno uspjeli da usrećemo 327 djece", istakao je Trajan i dodao da je svaka njegova pokrenuta akcija završena u roku od par dana.

Trajan je mnogima pomogao kada su u pitanju hrana, lijekovi, plaćanje komunalnih računa, a kako kaže, uskoro jednoj baki Zagi iz Glogovca treba da renoviraju sobu, jer su kupili sav potreban materijal.

"Poseban utisak na mene ostavila je humanitarna akcija kada sam pomogao mladoj dvadesetdvogodišnjoj mami koja nema roditelje, a otac bebe ih je ostavio. Sama se bori da preživi i da odhrani svoje dijete", rekao je Trajan.

Ovaj humani mladić iz Bijeljine želio je da iskoristi priliku da pozove sve dobre ljude, koji su u mogućnosti, da se priključe humanitarnim akcijama.

"Sve što je vezano za humanitarne akcije koje sprovodim možete pratiti na Fejsbuk profilu Trajan Janković, kao i na Instagram profilu trajobrat. Takođe, moj kontakt telefon je 065/050-536. Sve ovo je teško sam organizovati i skupiti novac, zato ovim putem molim sve dobre ljude koji žele pomoći učestvovanjem u humanitarnim akcijama da mi se jave", poručuje Humani Deda Mraz Trajan Janković.

Semberija info - Lj. Božić