Organizacija “Srbi za Srbe”: Organizovano veče zahvalnosti i koncert “Srbadije” :: Semberija INFO ::

 

Organizacija “Srbi za Srbe”: Organizovano veče zahvalnosti i koncert “Srbadije”


U Sokolskom domu u Bijeljini večeras je organizovano Veče zahvalnosti u organizaciji Humanitarne organizacije “Srbi za Srbe” koja već devetnaest godina organizuje humanitarnu pomoć za socijalno ugrožene srpske porodice na svim prostorima gdje žive Srbi.



Milan Kovačević, volonter u Humanitarnoj organizaciji “Srbi za Srbe” na području grada Bijeljina, kaže da je u saradnji sa Srpskim crkvenim pjevačkim društvom “Srbadija” organizovano veče i koncert zahvalnosti, a to je prilika da se predstavi rad ove humanitarne organizacije u proteklih godinu dana na području grada Bijeljina.



 “Naše sugrađane i prijatelje naše organizacije želimo  upoznati sa svim  aktivnostima koje smo organizovali u proteklih godinu dana. Od trenutka aktiviranja organizacije “Srbi za Srbe” u Bijeljini, mi smo organizovali stotinjak događaja koji su obilježili našu humanitarnu aktivnost. I ovim, stotinu i prvim događajem, želimo iskazati našu zahvalnost građanima Bijeljine. U protekloj godini organizovali smo pomoć za dvije porodice na području Bijeljine. Porodici Novaković, iz Patkovače, sanirali smo i obnovili stambeni objekat, vrijednost radova je iznosila oko sedamdeseti pet hiljada KM. Pomogli smo i porodicu Krstić Marinković iz Donjeg Brodca, a vrijednost pomoći iznosila je oko 40.000 KM. U narednoj godini nastavljamo  humanitarne aktivnosti. Nedavno smo organizovali jedno zanimljivo druženje, pod nazivom “Poznati služe”, s proslavljenim glumcem Vukom Kostićem i tom prilikom smo prikupili oko 3.500 KM. Osim organizovanja humanitarnih akcija, naše kolege su svakodnevno na terenu, gdje posjećuju ugrožene porodice i pripremaju za njih najneophodniju pomoć. Imamo još puno porodica kojima možemo i moramo pomoći i to je ono što nas motiviše”, kaže Kovačević, ističući da je slogan ove humanitarne organizacije “Djeca su naša budućnost”.

Srđan Marinković, aktivista organizacije “Srbi za Srbe” kaže da ova organizacija od 2018. godine aktivno djeluje na području grada Bijeljina.



“Okupili smo dvadesetak volontera i već u prvoj godini rada prikupili smo oko 75.000 KM, po čemu smo se izdvojili kao najaktivniji volonterski grad u Republici Srpskoj. U prošloj godini smo organizovali pedesetak sportskih, kulturnih i humanitarnih događaja, sve samo s jednim ciljem, da pomognemo onima kojima je pomoć najneophodnija. Pomažemo višečlane, socijalno ugrožene porodice sa četvoro i više djece. Građani grada Bijeljina imaju veliko srce i zbog toga želimo javno da im se zahvalimo”, kaže Srđan Marinković.

 Vladimir Sarić, aktivista I donator u organizaciji “Srbi za Srbe” kaže da ova organizacija organizovano, na iskren i transparentan način okuplja ljude oko sebi, te na jedan nenametljiv način prikuplja pomoć za najugroženije srpske porodice, to je za svaku pohvalu.



(Semberija Info)