BIBLIOTEKA “FILIP VIŠNjIĆ”: ZBIRKA PJESAMA DESETOGODIŠNjE ENE VUKOVIĆ “BUDI SREĆAN GDJE GOD DA SI” :: Semberija INFO ::

 

BIBLIOTEKA “FILIP VIŠNjIĆ”: ZBIRKA PJESAMA DESETOGODIŠNjE ENE VUKOVIĆ “BUDI SREĆAN GDJE GOD DA SI”


Izvor: Semberija info / O. Stjepanović

U Biblioteci “Filip Višnjić” predstavljena je zbirka pjesama “Budi srećan gdje god da si”, a autorka je Ena Vuković, učenica 5. razreda osnovne škole u Han Pijesku. Izdavač je Biblioteka “Ranko Čučak” Han Pijesak, a direktorka Ozrenka Đurić Radulović izrazila je posebno zadovoljstvo što je zbirku pjesama napisala destogodišnja djevojčica.



- Biblioteka podržava mlade talente i nastojimo da ih afirmišemo, što je slučaj i sa zbirkom pjesama Ene Vuković. Inače, naša ustanova je prošle godine obilježila 100 godina postojanja, a tim povodom smo od Opštine Han Pijesak dobili Povelju. Takođe, povodom 9. januara smo odlikovani ordenom Njegoša drugog, koju nam je uručio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik. Odlikovanja nam mnogo znače, jer je naš rad primijećen, a svakako da nas i nagrade obavezuju da ostanemo na ovom putu”, rekla je Đurić Radulović.

Mlada autorka Ena Vuković kaže da mnogo voli da posjećuje biblioteku u Han Pijesku.
- Volim da pišem pjesme, da čitam, recitujem, pjevam, plešem i slikam, a do sada sam napisala 72 pjesme”, rekla je djevojčica Ena koja je do sada napisala, kao što reče, mnogo pjesama.

Učiteljica Biljana Mitrović ne krije zadovoljstvo što je Ena njen đak.
- Od prvog dana sam primijetila da je veoma talentovana i kreativna djevojčica. Prvu pjesmu je napisala sa osam godina,  a u četvrtom razredu mi je donijela svesku u kojoj su se nalazile njene pjesme. Pregledali smo je, podržali, a prije godinu dana sam sa njenim sveskama pokrenula inicijativu da se objavi zbirka pjesama izuzetno talentovane djevojčice. Sa Bibliotekom smo ostvarili odličnu saradnju i timski smo uspjeli da zbirka ugleda svjetlost dana, a već je imala promociju na Sajmu knjige u Beogradu, ”, rekla je Mitrovićeva i naglasila da sus vi veoma ponosni na Emu.



Direktorica Biblioteke “Filip Višnjić” Željana Arsenović je poželjela dobrodošlicu kolegama iz Han Pijeska, a posebno djevojčici Eni Vuković.
- Drago mi je što smo ostvarili saradnju sa Bibliotekom iz Han Pijeska i što imamo priliku da predstavimo zbirku pjesama izuzetno talentovanog djeteta. U znak dobrodošlice smo u saradnji sa bijeljinskom OŠ “Sveti Sava” dogovorili da organizujemo i mini predstavu, a to su i učinili učenici četvrtog jedan i četvrtog pet razreda”, rekla je Arsenovićeva.