„Last Christmas” božićna pesma svih vremena :: Semberija INFO ::

 

„Last Christmas” božićna pesma svih vremena


Принтскрин
Izvor: Politika

Pesmu je napisao i producirao pokojni Džordž Majkl 1984. godine

Grupa Wham! i njihov veliki hit „Last Christmas” proglašen je zvanično za božićnu pesmu svih vremena i to 39 godina nakon što je prvi put izvedena.

Praznični klasični hitovi Džordža Majkla i Endrua Ridžlija pobedili su zvezde Evrovizije Sema Rajdera, Maraje Keri i Poguesa i Kirsti Mekol, prenosi Sky news.

Numeru „Last Christmas” napisao je i producirao pokojni Džordž Majkl, a hit pop dua iz osamdesetih godina sada je postavio rekord za najduži put do broja jedan u Velikoj Britaniji.

Endru Ridžli je rekao za strane medije da je to veliki trenutak za sve koji su imali veze sa pokojnim muzičarem i grupom.

„Majkl je to napisao sa idejom da to bude pesma broj jedan na albumu, to je bio cilj. Slučajno je napisao ono što uobličava suštinu Božića i prazničnog duha. To je izvanredno dostignuće. To ga čini još divnijim muzičkim ostavrenjem”, rekao je Ridžli.

Ridžli je rekao da je bilo „veliko razočarenje” što pesma nije odmah bila na vrhu top lista, ali je ova numera ipak imala svoju publiku i svoj vek trajanja.

„Last Christmas” je sada treća najslušanija pesma u Velikoj Britaniji svih vremena, strimovana je 13,3 miliona puta u poslednjih sedam dana. Autor pesme, proslavljeni Džordž Majk preminuo je baš na Božić 2016. godine u svojoj 53. godini.