Održano pjesničko veče: Radmila Đokić i prijatelji :: Semberija INFO ::

 

Održano pjesničko veče: Radmila Đokić i prijatelji


U prostorijama JU Narodne biblioteke „Filip Fišnjić“ u Bijeljini večeras je održano pjesničko veče, Radmila Đokić i prijatelji. Povod organizovanja ove pjesničke večeri jeste 20 godina od objavljivanja prve zbirke, a 40 godina od napisane prve pjesme pjesnikinje, književnice i predsjednice Književnog kluba „Jovan Dučić“ Bijeljina, Radmile Đokić.



Radmila Đokić, kazala je za portal „Semberija info“ da je prve stihove napisala, sada već davne 1983. godine koja nosi naziv „Magla“, a prvu zbirku objavila 2003. godine koja nosi naziv „Stara kajsija“.



-Nikada nisam ni sanjala da ću se baviti na neki način ovim pozivom, da ću pisati i da ću imati objavljene zbirke i da ću praviti promocije gdje će dolaziti moji dragi prjatelji da me vide i čuju ono što je nastalo iz mog pera. Večeras sam jako uzbuđena, vidjela sam drage ljude koji su bili na mojoj prvoj promociji prije 20 godina. Uz mene su još uvijek i hvala Bogu živi smo i zdravi, te možemo da se družimo i idemo dalje. Ovo je jako lijep osjećaj, kao kada se slavi rođendan ili neka godišnjica.Takođe, ove godine može se reći da slavim još nekoliko jubileja i to 25 godina od prve objavljene pjesme, koja je objavljena u časopisu „Svatovac“ iz Požarevca, kao i 30 godina od pjesme koja je muzički obrađena“, istakla je kroz osmijeh Đokićeva.



(Semberija info)