Jug Srbije u Semberiji - Srpsko kulturno - umjetničko društvo „Semberija“ Bijeljina :: Semberija INFO ::

 

Jug Srbije u Semberiji - Srpsko kulturno - umjetničko društvo „Semberija“ Bijeljina


Publika u prepunom Centru za kulturu „Semberija“ Bijeljina, večeras je imala priliku da uživa u tradicionanom Nikoljdanskom kocertu, koji je povodom Nikoljdana organizovalo Srpsko kulturno – umjetničko društvo „Semberija“ Bijeljina.



Koncertni program, čija je ovogodišnja tema bila jug Srbije, za svoje sugrađane izveo je Veliki narodni orkestar SKUD-a „Semberija, ženska vokalna grupa i gosti.


 

- Iza nas je mnogo nedjelja i mjeseci rada, tokom kojih su nastajale nove melodije, pjesme, kao i aranžmani. Kada to nastaje, svi smo ushićeni i uzbuđeni, a posebno večeras“, kazala je Branka Marković Savčić, direktorka SKUD-a „Semberija.



Željko Đukanović, šef Velikog narodnog orkestra SKUD-a „Semberija“ kazao je da se trude kada pripremaju Nikoljdanski koncert, da teme budu drugačije, te da ovim koncertom završavaju uspješnu godinu.



-Ove godine smo se vratili korjenima etno muzike. Na večerašnjem repertoaru, mogla se čuti muzika južne Srbije, Kosova i Sjeverne Makedonije. Mislim da je i ovaj put kao i prethodnih publika uživala u nečemu novom, zaboravljenom, odnosno onome što mi težimo da sačuvamo“, istakao je Đukanović.



–Nastup pred mojim sugrađanima u meni budi posebna osjećanja, jer je najteže kada nastupate u svom gradu. To je najzahtjevnije i najteže, ali ja mogu da primjetim i da čujem da sam ovdje dobro prihvaćen. Sa SKUD-om „Semberija“ imam dugogodišnju saradnju, koja je počela sasvim slučajno , a postala je tradicionalna, koja će nadam se još dugo trajati“, istakao je  Željko Đmura, vokalni solista i gost na Nikoljdanskom koncertu.

Jelena Inđić, student Muzičke akademije, Univerziteta u Banjaluci na katedri za gudačke instrumente - violina i član Velikog Narodnog orkestra SKUD-a „Semberija“, kazala je da član orkestra već četiri godine.



-Biti član ovog orkestra za mene predstavlja nešto lijepo, druženje, sviranje. Stvarno mi je bilo drago vidjeti ovoliku publiku večeras, moje srce je stvarno ispunjeno“, kazala je Inđić.

(Semberija info)