IVA ANDRIĆ VICEŠAMPIONKA BOSNE I HERCEGOVINE - GORDIĆ I PANIĆ BRONZANI :: Semberija INFO ::

 

IVA ANDRIĆ VICEŠAMPIONKA BOSNE I HERCEGOVINE - GORDIĆ I PANIĆ BRONZANI


Proteklog vikenda u Zenici je održano Državno prvenstvo u karateu za djecu do 13 godina u borbama i katama, pojedinačno i ekipno. Isto je bilo izbornog karaktera za predstojeće Balkansko prvenstvo za djecu u Istanbulu.
 
-Takmičari našeg kluba ostvarili su dobre i zadovoljavajuće rezultate, iako su uz malo više sportske sreće mogli dosta bolje. Boje kluba predstavljalo je 13 takmičara zastupljenih u obje takmičarske discipline, kako u muškoj tako i ženskoj konkurenciji. Na kraju, osvojene su tri medalje od čega jedna srebrna i dvije bronzane. Pored toga, ostvarena su dva plasmana na peto mjesto", stoji u saopštenju Karate kluba "UNSU".


 
Iva Andrić, nova nada ovog kluba ponijela je titulu vicešampionke Bosne i Hercegovine u kategoriji djevojčica 12 godina (-45). Za bronzane medalje nakon poraza u polufinalu i pobjeda u finalnom repasažu izborili su se David Panić u kategoriji dječaka 10 godina (-30), te Bogdan Gordić u kategoriji dječaka 8 godina u katama. 
 
Pored ovih medalja dva peta mjesta osvojile su: Nikolina Ina Ivković (9 godina) u katama, u jednoj od namasovnijih i najneizvjesnijih kategorija na prvenstvu, te odlična Kalina Perić u kategoriji djevojčica 12 godina (-35). 


 
-Ostali naši takmičari imali su dobre nastupe ali nažalost ostali su bez značajnijeg plasmana. Osvojiti medalju na ovom prvenstvu zaista je bilo teško uzevši u obzir da je učestvovalo 115 klubova iz cijele Bosne i Hercegovine sa skoro 900 učesnika. Činjenica da 40 klubova nije osvojilo nijednu medalju potvrđuje o kakvom se prvenstvu radi. Treba reći, da je KK "UNSU" na ovom prvenstvu bio najuspješniji klub iz Bijeljine, a među devet najuspješnijih iz Republike Srpske, a sve zahvaljujući predanom radu i zalaganju, kako naših takmičara i takmičarki tako i trenera.
 
Imajući u vidu rezultate sa prethodnog izbornog turnira "BH Sarajevo open" kao i rezultate sa ovog Državnog prvenstva za očekivati je da naš klub ima dva do tri plasmana na Balkansko prvenstvo u Istanbulu. Ovim nastavljamo kontinuitet osvajanja državnih medalja, te plasmana na Balkansko prvenstvo što ispunjava naše zacrtane ciljeve sa početka sezone", rekli su ispred KK "UNSU".
 
(Semberija info)