GORAN IVKOVIĆ, KANDIDAT SOCIJALISTIČKE PARTIJE SRPSKE (SPS - BUDUĆNOST SRPSKE) ZA ODBORNIKA U SKUPŠTINI GRADA BIJELjINA :: Semberija INFO ::

 

GORAN IVKOVIĆ, KANDIDAT SOCIJALISTIČKE PARTIJE SRPSKE (SPS - BUDUĆNOST SRPSKE) ZA ODBORNIKA U SKUPŠTINI GRADA BIJELjINA


Goran Ivković je rođen 01.04.1974. u Tuzli. Od 92. živi i radi u Bijeljini. Oženjen je i otac je petogodišnje kćerke. Dugogodišnji je uspješni sportista i sportski radnik. Osnivač je i predsjednik Karate kluba ,,UNSU“ i međunarodni karate sudija. Trenutno obavlja funkciju predsjednika Regionalnog karate saveza Birča Majevice Semberije i Posavine i potpredsjednika Karate saveza Republike Srpske. Član je i kandidat Socijalističke partije Republike Srpske. Na narednim lokalnim izborima u ime Socijalističke partije Srpske  (SPS - Budućnost Srpske) pod brojem 17. kandidovan je za odbornika u Skupštini grada Bijeljina i ovo mu je prvo aktivno političko angažovanje.

- Odluku da budem kandidovan donosim na poziv jedne nove mlade partije i moju ličnu želju da svojim znanjem, iskustvom prije svega, pokušam doprinijeti odnosu prema djeci, sportistima i sportskim klubovima. Smatram da sport, kao važna kulturološka strana svakog društva, može da doprinese ukupnom imidžu i razvoju naše zajednice. Dosadašnja organizacija sporta u našem gradu, podrška i odnos prema djeci u sportu, odraslim sportistima, sportskim radnicima i klubovima, a posebno onima koji ostvaruju zapažene rezultate, nije dovoljno dobra, niti produktivna i već godinama ne daje zadovoljavajuće efekte.

Istina je, da se iz gradskog budžeta izdvajaju značajna sredstva za sport, ali i da način raspodjele nije za primjer, kao i da su za masovnost i rezultate jednako zaslužni sportski klubovi i treneri koji uz pomoć roditelja i svoja lična odricanja daju nemerljiv doprinos razvoju djece i mladih, a samim tim sveukupnom razvoju naše zajednice. Kako rekoh, činjenica je da grad izdvaja značajna sredstva, što svakako pozdravljam, ali moram reći da nisu pravilno raspoređena, jer nam je izgleda sve bitnije od strategijskog razvoja koji bi bio od opšteg interesa za sve učesnike u sportu. Smatram da u oblasti sporta prostora za napredak ima mnogo. Prije svega, prijeko nam je potreban jasan i transparentan novi pravilnik o raspodjeli sredstava i podsticaju klubova, trenera i sportista, kako bi svi na osnovu istog mogli odrediti pravac i ciljeve svojih aktivnosti. Potrebne su nove ideje, malo reda i organizovanosti i što je najvažnije poštenog i jednakog odnosa prema svima'', mišljenja je Goran Ivković i tvrdi da bi takvim pristupom, uz sve materijalne i ljudske resurse koje imamo, te izradom pomenutog pravilnika rezultati i zadovoljstvo vrlo brzo bili vidljivi.

-Nedopustivo je da sportski radnici i sportisti koji ostvaruju najbolje rezultate i koji su jedni od najvećih ambasadora našeg grada nisu uključeni u rješavanje problema u sportu.
O važnosti sporta za svaku zajednicu, pa i naciju smatram da ne treba trošiti riječi. Zdrava nacija je osnov postojanja jedne zemllje, a kako bolje do nje, ako ne brigom u svakom segmentu njenog bitisanja. Naravno, moja briga su i druge oblasti i sigurno ću se boriti za bolju i pravedniju Bijeljinu u svim segmentima društva. Boriću se podjednako za sve građane, bez obzira na vjersku ili bilo kakvu drugu pripadnost.

Što se tiče mog odabira političke stranke, prihvatio sam poziv jedne nove mlade partije koja u svojim redovima ima mlade školovane i ambiciozne ljude sa jasnim idejema i vizijom. Ono što me kao sportistu i čovjeka još više ponukalo da se priključim jeste njihov pristup,  te vidljiva energija i iskrena želja za bolju budućnost Srpske, za sve njene građane, bez obzira na vjersku ili neku drugu pripadnost.

Svima, koji se odluče podržati moja nastojanja i koji mi daju povjerenje obećavam da neću razočarati i da ću se boriti za dobrobit naše zajednice i naše djece, jer djeca su budućnost budućnost Bijeljine - budućnost Srpske'', poručuje Ivković i poziva glasače da podrže SPS - Budućnost Srpske i, naravno, njega kao kandidata za odbornika u Skupštini grada Bijeljina.