ODRŽANA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE UGLjEVIK


Prosječna konačna građevinska cijena metra kvadratnog stambenog i poslovnog prostora u Ugljeviku za prošlu godinu iznosi 830 KM kao osnovica za izračunavanje visine naknade za rentu, navodi se u odluci koju su danas usvojili odbornici Skupštine opštine /SO/ Ugljevik.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić ocijenio je da je rad ovog lokalnog parlamenta dobar.

"Imali smo odluku koja će nam omogućiti da uštedimo troškove javne rasvjete, a kojom je predviđeno da se na području cijele opštine uradi LED rasvjeta koja će omogućiti uštede u budžetu", rekao je Perić novinarima.

Na današnjem redovnom zasjedanju odbornici su prihvatili informacije o stanju bezbjednosti na području Policijske stanice Ugljevik za prethodnu godinu, o oblasti zaštite od požara na području ove opštine za 2019. godinu, o realizaciji projekta "Regulacija korita rijeke Janje u Ugljeviku", te o izvršenju programa jesenje sjetve u 2019. godini.

Predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Đoko Simić rekao je da su skoro sve današnje skupštinske odluke donesene jednoglasno.

"Veoma je važno da je primljena informacija o uređenju korita rijeke Janje i upravo taj projekat treba da bude završen ove godine. Imali smo odluku o utvrđivanju prosječne cijene stambenog prostora i ta cijena nije velika, te smo svim potencijalnim investitorima za gradnju dali signal da mogu da grade u Ugljeviku po povoljnim uslovima", naveo je Simić.