PENZIONERI ZAHVALILI NAČELNIKU UGLjEVIKA :: Semberija INFO ::

 

PENZIONERI ZAHVALILI NAČELNIKU UGLjEVIKA


Udruženje penzionera iz Ugljevika organizovalo je danas prijem za načelnika ove opštine Vasilija Perića kako bi mu zahvalili za dobru saradnju i pomoć na realizaciji projekata vezanih za ovu populaciju.

Predsjednik ovog udruženja Mlađen Tomić podsjetio je da je Udruženje, zajedno sa opštinom, u julu finansiralo 371 penzionera sa po 100 KM.



-Sproveli smo uspješnu akciju dodjele pomoći penzionerima čija su mjesečna primanja ispod 300 KM, a koji su ugrožena kategorija stanovništva. Osim niskih penzija, kriterijumi su bili starosna dob i bolest- rekao je Tomić novinarima.

On je nepomenuo da je opština Ugljevik u ovoj akciji učestvovala sa 27.000 KM, a Udruženje sa 10.000 KM.

Tomić  je saradnju sa opštinom Ugljevik ocijenio odličnom.

-Rukovodstvo opštine Ugljevik uvijek ima razumijevanja za najosjetljiviju kategoriju društva i na tome smo im neizmjerno zahvalni-naglasio je Tomić.



Perić je izrazio zadovoljstvo uspješno završenom akcijom u kojoj su najugroženiji penzioneri dobili materijalna sredstva.

On je istakao da se kvalitet društva ogleda u tome koliko je spremno i koliko pomaže onima kojima je pomoć neophodna.

"Naša dužnost, obaveza i potreba je da poštujemo naše najstarije sugrađane - one koji su u svom prethodnom radu, marljivošću i zalaganjem gradili naš Ugljevik", istakao je Perić.

On je najavio da će opština Ugljevik i  u narednom periodu pomagati ovu kategoriju društva.