EPISKOP FOTIJE NAJAVIO: :: Semberija INFO ::

 

EPISKOP FOTIJE NAJAVIO:


USKORO OSVJEŠTANjE ZEMLjIŠTA ZA IZGRADNjU HRAMA U MEZGRAJI
 
Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije najavio je da će uskoro biti osvještano zemljište u ugljevičkoj Mjesnoj zajednici Mezgraja-Kose, gdje će biti izgrađen hram Svete Trojice.
Episkop Fotije izrazio je zadovoljstvo što će hram biti građen na ovom mjestu, te istakao da će priložnik pokloniti zemlju za budući hram, a da su mještani jedinstveni da sagrade ovu svetinju.

 
"Uskoro ćemo postaviti krst i osvještati zemlju, gdje će krenuti gradnja", rekao je vladika Fotije tokom posjete Mjesnoj zajednici Mezgraja-Kose sa načelnikom opštine Ugljevik Vasilijem Perićem.
 
U razgovoru sa mještanima vladika Fotije je naglasio da će ih budući hram sabirati i da će biti mjesto okupljanja ljudi ovog kraja.
 
Episkop Fotije je u Mezgraji obišao i dva jezera koja su nastala za potrebe eksploatacije uglja i rada Rudnika i termoelektrane ,,Ugljevik", te istakao da je to prostor za turizam i izletište za mještane ovog kraja.
 
-Uvjeren sam da načelnik Perić ima odlične ideje ds sve ovo ukomponuje u odličnu turističku ponudu", zaključio  je Vladika.
 
Načelnik Perić rekao je da će lokalna uprava podržati sve inicijative stanovništva, te podsjetio da su mještani Mezgraje izrazili želju da grade hram.
 
-Upoznali smo vladiku Fotija sa ovim predivnim predjelima u Mezgraji, kao i sa turističkim potencijalima ovog dijela naše opštine", dodao je Perić.
 
On je najavio da će u narednom periodu biti urađeni određeni projekti iz oblasti turizma na ovim destinacijama, koji će biti na korist Ugljevika i svih mještana.
 
Perić je zahvalio episkopu Fotiju jer je, prilikom dolaska u Mezgraju, okupio brojne vjernike, mještane ovog kraja, u molitvi, ljubavi i sabornosti.