PERIĆ POŽELIO SVEUKUPNI NAPREDAK SRPSKE :: Semberija INFO ::

 

PERIĆ POŽELIO SVEUKUPNI NAPREDAK SRPSKE


Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić čestitao je danas 9. januar - Dan Republike Srpske i poželio brži ekonomski rast i sveukupni napredak Srpske.

Perić je zahvalio svima koji su dali doprinos u stvaranju Republike Srpske i izrazio poštovanje poginulim borcima, njihovim porodicama i potomcima, kao i svim borcima Vojske Republike Srpske.

"Opština Ugljevik dala je ogroman doprinos u stvaranju Srpske. Iz naše opštine poginuo je 301 borac za opstanak srpskog naroda na ovim prostorima", rekao je Perić, koji je organizovao prijem za članove Predsjedništva Opštinske boračke organizacije.


On je rekao  da je najvažniji cilj lokalne uprave da Ugljevik i dalje bude jedna od najnaprednijih sredina, a kao prioritet je izdvojio ostanak mladih na ovim prostorima.

Perić je, zajedno sa Predsjedništvom Boračke organizacije Ugljevik, položio vijenac na centralno spomen-obilježje na gradskom trgu, te posjetio novoizgrađenu spomen-sobu poginulim borcima Vojske Republike Srpske u Ugljeviku.

Predsjednik Boračke organizacije Ugljevik Jovan Marinković čestitao je Dan Republike, te naglasio da Srpska živi u svim stvaraocima - borcima Vojske Republike Srpske.

"Sjećamo se naših poginulih saboraca, koji su položili svoje živote za Republiku Srpsku braneći srpski narod. Dok postojimo slavićemo krsnu slavu i Dan Republike", poručio je Marinković.

Tokom odbrambeno-otadžbinskog rata iz opštine Ugljevik poginuo je 301 borac Vojske Republike Srpske, a 648 je ranjeno.

Semberija info