LOPARE: Sastanak udruženje poljoprivrednika :: Semberija INFO ::

 

LOPARE: Sastanak udruženje poljoprivrednika


Predstavnici „Udruženja poljoprivrednih proizvođača sela  Semberije i Majevice“ posjetili su juče Lopare i tom prilikom su se sastali i  razgovarali sa poljoprivrednicima opštine Lopare i načelnikom  Radom Savićem.
 
„Sa poljoprivrednim proizvođačima u opštini Lopare imali smo korektan razgovor, gdje smo pokušali  da ih ujedinimo, što više, u regionalno udruženje, da pokušamo riješiti njihove probleme“, izjavio je novinarima Savo Bakajlić, predsjednik udruženja.
 
Bakajlić je dodao da su iznijeti stavovi i po pitanju sugestija udruženja za izradu pravilnika ministarstva i načina zaštite domaće poljoprivredne proizvodnje.  On  je izrazio zadovoljstvo sastankom sa poljoprivrednim proizvođačima i prijemom  kod načelnika opštine.
 
„Drago mi je da su i naši poljoprivrednici, tj. ljudi iz naših mjesnih zajednica, majevičkih sela, konačno i formalno postali članovi „Udruženja poljoprivrednih proizvođača sela  Semberije i Majevice“ “, istakao je Rado Savić, načelnik opštine Lopare. 
 
On je rekao da je to dobar put da se poljoprivrednici uvezuju, informišu i pripremaju za projekte na koje mogu aplicirati, a da će im lokalna zajednica u tome pomoći i zahvalio predsjedniku udruženja Bakajliću, koji je bio inicijator ovog okupljanja.
 
Izvor: desavanjaubijeljini.com