Vlada Brčko distrikta traži rješenja za zahtjeve radnika u zdravstvu :: Semberija INFO ::

 

Vlada Brčko distrikta traži rješenja za zahtjeve radnika u zdravstvu


Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine  vrlo ozbiljno je razmatrala zahtjeve zaposlenika Javne zdravstvene ustanove „ Zdravstveni centar Brčko“ i njihove stavove iznesenih tokom najave i trajanja kako štrajka upozorenja tako i generalnog štrajka.
    
Uvažavajući svu složenost novonastale situacije, Vlada Distrikta je oformila pregovarački tim koji je s dužnim poštovanjem saslušao zahtjeve štrajkačkog odbora o kojima je nekoliko puta razgovarano na najvišem nivou.
 
Svjesna složenosti uslova u kojima rade radnici u zdravstvu,Vlada Brčko distrikta je prihvatila na razmatranje katalog zahtjeva štrajkačkog odbora u cilju iznalaženja rješenja za sve zaposlenike u brčanskom zdravstvu, u skladu sa zakonskim propisima i mogućnostima budžeta.
 
Sudeći po činjenici da su se zaposlenici Zdravstvenog centra „Bijela“, koji su inicirali štrajk, u punom kapacitetu vratili ispunjavanju radnih obaveza, očekujemo da njihov primjer slijede i ostali zaposlenici u brčanskom zdravstvu.
 
Vlada će, u skladu sa izrečenim stavovima na posljednjoj sjednici ovog organa, kojoj su pristustvovali i predstavnici štrajkačkog odbora, nastaviti da radi na pronalaženju rješenja kako bi se ispunili zahtjevi uvažavajući zakonske okvire.