REPUBLIČKA AKCIJA: ZBOG ALKOHOLA ISKLjUČENO VIŠE OD 100 VOZAČ :: Semberija INFO ::

 

REPUBLIČKA AKCIJA: ZBOG ALKOHOLA ISKLjUČENO VIŠE OD 100 VOZAČ


Na području Policijske uprave Bijeljina u periodu od 18. do 21. jula provedena je republička akcija ,,Pojačana kontrola učesnika u saobraćaju na kontrolu prekoračenja propisane brzine kretanja motornih vozila i kontrolu vozača pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili psihoativnih lijekova, koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje .''
 
Tokom četverodnevne akcije kontrolisano je ukupno 928 vozača. Evidentirana su 293 prekoračenja brzine od čega 222 prekoračenja brzine za više od 10 do 20 km/h, 56  prekoračenja  od 21do 30 km/h,te 15 prekoračenja za više od 30 km/h od propisane brzine kretanja.
 
Izvršena su 492 alkotestiranja, od čega je 101 vozač  isključen iz saobraćaja zbog utvrđene koncetracije alkohola u organizmu. Tokom akcije 10 vozača je lišeno slobode zbog vožnje pod dejstvom alkohola koja je veća od 1,5 g/kg. Zbog vožnje pod dejstvom opijata u toku akcije isključena su dva vozača.
 
Policijska uprava Bijeljina apeluje na sve učesnike u saobraćaju, da ne upravljaju sa vozilima pod dejstvom alkohola i opijata, te da poštuju saobraćajnu kulturu i propise'', potvrđeno je iz policije.