PREDSTAVLjENI REZULTATI RADA BIJELjINSKE BOLNICE :: Semberija INFO ::

 

PREDSTAVLjENI REZULTATI RADA BIJELjINSKE BOLNICE


U JZU "Sveti vračevi" u Bijeljini danas je održana konferencija za medije na kojoj je direktor bolnice dr Zlatko Maksimović predstavio rezultate koje je menadžment bolnice ostvario u 2020. godini.



Dr. Maksimović se najprije zahvalio zaposlenim u bijeljinskoj bolnici koji su uprkos teškim epidemiološkim okolnostima u kojima su funkcionisali nastavili raditi na najvišem profesionalnom nivou. Uz riječi zahvalnosti upućene svim nivoima vlasti i nevladinim organizacijama koji su tokom prošle godine pružali maksimalnu podršku Bolnici, dr. Maksimović je istakao da je 2020. godinu JZU "Sveti vračevi" završila uz pozitivan poslovni rezultat. 

- Prvi put u posljednjih deset godina naša bolnica je jednu godinu završila "u plusu" od 432.514 KM. Za to je u prvom redu zaslužan domaćinski, odgovoran odnos svih zaposlenih prema ovoj bolnici. Prethodnih godina smo konstantno bilježili gubitke i mene veoma raduje da smo uspjeli zaustaviti taj pad. Ja očekujem ljepše dane za bijeljinsku bolnicu," akcentirao je dr. Maksimović.



U 2020. godini u Bolnici "Sveti vračevi" hospitalizovano je preko 1.300 pacijenata sa područja cijele Republike Srpske, izvršeno je 14 uspješnih poroda u posebnim kovid uslovima, skraćene su liste čekanja, dobijen standard za upravljanje kvalitetom menadžmenta ISO 9001... Ovo su samo neki od rezultata koji su ostvareni pod svodom JZU "Sveti vračevi".

Iz bijeljinske bolnice od Instituta za javno zdravlje iz Banja Luke očekuju još jedan kontigent vakcina protiv korona virusa. Preko 70% zaposlenih u bolnici se prijavilo za vakcinaciju. Danas je, u okviru podrške Ministarstva zdravlja Republike Srbije, grupa od 60 zaposlenih JZU "Sveti vračevi" u Loznici primila vakcinu protiv korona virusa. Sutra će još jedna grupa od 65 zaposlenih krenuti put Loznice. Kandidati za vakcinaciju imaju priliku birati vakcinu kojom će se zaštititi: Sputnjik V, Fajzerovu ili kinesku vakcinu.

​Semberija info - Tekst i foto: I. Gutić