:: Semberija INFO ::

 

Bijeljina je grad mladih istraživača


U prostorijama Centra za kulturu „Semberija“ Bijeljina i Muzeja Semberije   večeras je održana manifestacija „Istraživačka avantura“,koju je organizovala Gradska uprava Grada Bijeljina u saradnji sa Udruženjem inovatora regije Bijeljina, obrazovnim institucijama i Radio klubom „Iskra“.Ljubiša Petrović, gradonačelnik Bijeljine istakao je da je cilj manifestacije „Istraživačka avantura“  promocija nauke, mladih talenata i podsticanje mladih na naučno otkriće.-Mladi su večeras pokazali da ih nauka interesuje. Sticanjem novih znanja i vještina sigurno i u potpunosti sam uvjeren da su među nama novi mladi Mihajlo Pupin, Nikola Tesla, Mileva Marić i svi naučnici koji su kroz svoju upornost, svoj rad i ljubavi prema prirodi i nauci, uspjeli da postignu velike rezultate i da zaduže čovječanstvo.

Zbog toga su ovi mladi naučnici ambasadori našeg grada koji će promovišući svoje znanje i svoje vještine, biti najbolji promoteri Bijeljine. Grad Bijeljina će ih uvijek podržati na putu sticanja novih znanja“, naglasio je Petrović i dodao će se Gradska uprava Grada Bijeljina potruditi da manifestacija „Istraživačka avantura“ postane tradicionalna.

Živa Makrin, predsjednik Udruženja inovatora regije Bijeljina, rekao je da su večeras u Muzeju Semberije izložili veliki broj eksponata koji su ostvarili izuzetno zapažene rezultate.-Imali smo izuzetno dobru plejadu učenika koji su u poslednjih 12 godina, koliko sam ja predsjednik ostvarili najveće rezultate. U poslednjih šest godina dobitnik sam brojnih priznanja za najboljeg mentora, a od tih šest godina, tri godine je Tehnička škola „Mihajlo Pupin“ Bijeljina, proglašena za najbolju, a to znači da imamo i najbolje učenike. Tu crpimo inovatore sa najboljim idejama i koji ostvaruju najbolje rezultate“, istakao je Makrin.Posjetioci „Istraživačke avanture“ večeras su imali priliku da u Galeriji Centra za kulturu pogledaju izložbu radova učenika osnovnih škola do petog razreda na temu nauke, dok su se stariji osnovci zajedno sa srednjoškolcima predstavili svoje makete, izume i prezentacije.Takođe, u Muzuje Semberije mogli su se vidjeti i radio – prijemnici iz Drugog svjetskog rata i veliki broj učeničkih radova koji su ostvarili zapažene rezultate na takmičenjima.

Svi učesnici manifestacije dobili su zahvalnice i prigodne poklone.

Semberija info