Субару по споразуму са Теслом у Сјеверној Америци прелази на НАЦС стандард пуњења :: Semberija INFO ::

 

Субару по споразуму са Теслом у Сјеверној Америци прелази на НАЦС стандард пуњења


И Субару се придружио растућем списку произвођача аутомобила који прихватају Сјеверноамерички стандард пуњења (НАЦС) кроз недавни споразум са Теслом.

Овај индустријски стандард ће наћи своју примјену у Субару електричним возилима која ће се појавити на тржишту Сјеверне Америке почевши од 2025. године.

Према најави, НАЦС прикључци ће се користити у "неким ЕВ-овима у Сјеверној Америци послије 2025. године". То значи да ће Субару и даље нудити ЕВ са ЦЦС (Цомбине Цхаргинг Систем), иако ће они такође моћи да прикључе НАЦС пуњаче од 2025. надаље, користећи адаптере који су тренутно у развоју.

Субаруово партнерство са Теслом отвара врата за НАЦС компатибилне моделе за приступ преко 15.000 Теслиних суперпуњача широм Сјеверне Америке. Ова стратегија је у складу са растућим трендом међу великим произвођачима аутомобила, укључујући Хонду, Тоyоту, Леxус, Хyундаи, Генесис, Кију, Форд, ГМ, Ниссан, БМW, Мини, Роллс-Роyце, Мерцедес-Бенз, Јагуар, Фискер и Ривиан.

Јапански произвођач је иначе недавно интензивирао своју стратегију електрификације, откривајући планове за увођење осам нових потпуно електричних модела у наредним годинама.

Субару има за циљ да БЕВ возила чине 50 одсто своје глобалне продаје 2030. године, са сличним циљем за Сјеверну Америку која је његово највеће тржиште, наводи "АутоБлог".

(Независне)