КОШАРКА: ПРВА ЛИГА РС: ПОЧИЊЕ ФИНАЛНА СЕРИЈА :: Semberija INFO ::

 

КОШАРКА: ПРВА ЛИГА РС: ПОЧИЊЕ ФИНАЛНА СЕРИЈА



Сезона 2023/24. Прве лиге Републике Српске за кошаркаше улази у своју завршницу. Сутрашњи дан је резервисан за прву утакмицу финалне серије овосезонског плеј офа у којој ће се састати КК „Јахорина“ Пале и КК „Будућност Профи“ из Бијељине.

Учесници финала плеј офа су у регуларном дијелу првенства одиграли двије утакмице. У шестом колу, које се играло 11. новембра прошле године бијељински кошаркаши су на домаћем терену савладали Јахорину резултатом 69:67. Узвратни сусрет је одигран 23. марта у оквиру 23. кола 1.МЛРС гдје су Паљани узвратили и са 72:62 савладали КК „Будућност“.



На путу до финала, екипа са Пала је завршила регуларни дио сезоне на првом мјесту прволигашке табеле са само три пораза док је у полуфиналу плеј офа са двије побједе из даљег такмичења избацила екипу КК „Академац“ из Бањалуке. Други финалиста, КК „Будућност Профи“ у плеј оф је ушао са другог мјеста табеле 1.МЛРС а у полуфиналу плеј офа играли су градски дерби са КК „Радник“. Сусрет старих ривала пружио је бијељинским љубитељима кошарке три одличне спортске представе да би након трећег меча кошаркаши Будућности имали потребних 2:1 у побједама за пласман у финале доигравања.



- У финалне мечеве не улазимо са бијелом заставом, већ максимално мотивисани и ношени еланом побједе из полуфинала. Борићемо се за сваку лопту и за сваки поен. Очекујем тешку серију, али прије свега кошаркашки спектакл. Надам се пуним трибинама у обје дворане и да ти сусрети буду празници кошарке“, изјавио је Дарио Чојић, тренер КК „Будућност Профи“.

Бијељински кошаркаши ће имати прилику да понове успјех из сезоне 2021/22. када су освојили титулу првака Републике Српске постигавши највећи успјех у клупској историји. Прама правилима такмичења, финална серија се игра на три добијене утакмице с тим да ће КК „Јахорина“, као боље пласирана у регуларном дијелу шампионата, имати предност домаћег терена. Прва утакмица игра се сутра, 20. априла са почетком у 20 часова, Спортска дворана „Пеки“ Пале а узвратна у сриједу, 24. априла у Бијељини.