"Жељо" на погон Хироша и Галића "прегазио" Сарајево на "Грбавици" :: Semberija INFO ::

 

"Жељо" на погон Хироша и Галића "прегазио" Сарајево на "Грбавици"


Foto: FK SARAJEVO
Извор: Независне новине

Фудбалери Жељезничара уписали су вечерас велику побједу у вјечитом градском дербију против Сарајева.

Утакмица на стадиону „Грбавица“ завршена је резултатом 3:0, а са нова три бода „плави“ су на најбољи начин најавили излазак из резултатске кризе и бијег из зоне испадања у WWin лиги Босне и Херцеговине.

Радост за око 10.000 искључиво навијача Жељезничара стигла је већ у раној фази утакмице. Играо се 12. минут сусрета када су „плави“ повели са 1:0. Водство и велико славље навијача Жељезничара донио је голом из слободног ударца са око 35 метара удаљености Амер Хирош.    

Са тим резултатом отишло се и на одмор.

„Грбавица“ је по други пут експлодирала у 56. минути када је Жељезничар повео са 2:0. Амоах је одлично центрирао са лијеве стране, Илиев је одбио лопту право на ногу Марина Галића који са неколико метара несметано погодио и удвостручио предност. Исти играч по други пут у листу стријелаца се уписао и у 70. минуту погодивши за 3:0.

Сарајево је утакмицу окончало са десет играча након што је због кошкања у самом финишу црвени картон зарадио голман Дејан Илијев.

Утакмица на „Грбавици“ протекла је без присуства гостујућих навијача јер је полиција забранила њихов долазак након навијачких нереда данас током дана на улицама Сарајева.

Након ове побједе у 21. колу WWин лиге БиХ Жељезничар је сада осми на табели са 23 бода. Сарајево је на четвртом мјесту са 33 бода.

Била је ово уједно прва побједа Бруне Акраповића у улози шефа стручног штаба Фудбалског клуба Жељезничар.