Познати финалисти ЛЕ и ЛК: Нестварни Бајер писао нову историју фудбала :: Semberija INFO ::

 

Познати финалисти ЛЕ и ЛК: Нестварни Бајер писао нову историју фудбала


Foto: N.N.
Фудбалери Бајер Леверкузена и Аталанте из Бергама пласирали су се у финале Лиге Европе.

Ова два тима ће се 22. маја у Даблину борити за трофеј у другом по рангу европског такмичењу. У Лиги конференција ће се за трофеј борити Фиорентина и Олимпијакос.

Сензационални Бајер Леверкузен је вечерас у реванш мечу полуфинала ремизирао против Роме 2:2  и прошао даље захваљујући побједи у Риму (2:0). Имали су Италијани 2:0 десетак минута до краја, али овај Бајер одбија да изгуби.

„Вучица“ је повела крајем првог дијела из пенала преко Паредеса и тако преполовила предност Бајера из првог меча. У 66. минути су ту предност анулирали након што је им је досуђен нови пенал, а поново је погодио Паредес са 11 метара. Када се чинило да ћемо гледати продужетке, Бајер је као небројно пута у овој сезони у финишу стигао до злата вриједног гола. За велико финале је несретно погодио Манћини који је затресао властиту мрежу у 82. минути.У судијском времену забио је и Станишић, чиме је Бајер и даље непоражен ове сезоне.

Иначе, „апотекари“ су успјели да постану апсолутни рекордери у европском фудбалу. Наиме, чета Ћабија Алонса је постала тим са највише узастопних мечева без пораза од када је УЕФА увела клупска такмичења. Вечерас су стигли до бројке 49 након што су прошлог викенда изједначили рекорд Бенфике са почетка шездесетих година (48). Сада су сами на врху, што је невјероватан подвиг. 

Аталанта је након 1:1 у Француској у Бергаму побиједила Марсеј са 3:0. Италијански тим је повео у 30. минути преко Локмана, док је све дилеме око побједника ријешио Руџери у 52. минути. Тачку на и ставио је Туре у 95. минути.

У финалу Лиге конференција играће Фиорентина и Олимпијакос који је након тријумфа 4:2 у Бирмингему вечерас у Пиреју по други пут савладао Астон Вилу са 2:0. Тријумф домаћим је донио Ел Каби головима у 10. и 81. минути. Подсјетимо, синоћ је Фиорентина изборила финале након што је у гостима одиграла 1:1 против Брижа. 
Финална утакмица на програму је у Атини 29. маја.
(Независне)