ЖРК "РАДНИК" КОРАК БЛИЖЕ ТИТУЛИ :: Semberija INFO ::

 

ЖРК "РАДНИК" КОРАК БЛИЖЕ ТИТУЛИ


ЖРК"РАДНИК"- ЖРК "БОРАЦ" 30:29 (17:16)
 
У дербију кола Прве лиге Републике Српске за рукометашице, који је данас одигран у Бијељини, рукометашице Радника су побиједиле директног конкурента за шампионску титулу, ЖРК "Борац" из Бања Луке. У изузетно занимљивој утакмици, која је била пуна преокрета и резултатске неизвјесности до самог краја, домаће играчице су успјеле да освоје важне бодове.
 
Утакмицу су боље отвориле гошће које су и током већег дијела првог полувремена имале вођство и иницијативу на терену. У самој завршници првог полувремана, домаће играчице ангажованијом игром у одбрани долазе до преокрета и на одмор одлазе са голом предности. У друго полувријеме обје екипе улазе са доста техничких грешака. Тимови су се смјењивали у вођству да би, како је меч одмицао, сјајним одбранама Јелене Шурбат (17 одбрана) и пресудним головима Вање Пејић домаће рукометашице избориле важну побједу.
 
Голове за домаћу екипу постигле су: Вања Пејић 15 голова; Јована Трифковић 5; Петра Јовановић 3; Оља Вићић 3; Ана Дивчић 2; Милица Ланцушки 1; Милица Стевановић 1. У противницком табору истакле су се Сандра Ђурашиновић са 8 и Лара Бијелић са 7 погодака.
 
Екипа ЖРК "Радник" сљедећег викенда гостује у Приједору.