Одржан Трећи атлетски митинг “Трофеј Бијељина 2024”: Промоција младости, спорта и здравља :: Semberija INFO ::

 

Одржан Трећи атлетски митинг “Трофеј Бијељина 2024”: Промоција младости, спорта и здравља


На атлетском стадиону у Етно селу “Станишићи”, у организацији Атлетског клуба “Атлетик”, под покровитељством Градске управе Бијељина,  данас је одржан Трећи атлетски митинг “Трофеј Бијељина 2024”на којем је учествовало 29 атлетских клубова из Републике Српске, ФБиХ, Србије, са Косова и Метохије.


 
Трећи атлетски митинг отворио је савјетник градоначелника Бијељине Радиша Петровић, захваливши се том приликом  предсједнику Атлетског клуба “Атлетик” Велибору Ковачу на досадашњим постигнутим резултатима, истакавши да је Атлетски клуб “Атлетик” најбољи амбасадор града Бијељина.


 
“Драго нам је да су данас с нама и млади спортисти са Косова и Метохије. Они су смогли снаге да остану на Косову и Метохији и да се боре за очување српског идентитета на том простору. Желим да сви учесници овог атлетског митинга понесу лијепе утиске из Бијељине и да нам дођу поново у још већем броју”, истакао је Радиша Петровић.


 
 Александар Ђурђевић, предсједник Скупштине града, изразио је задовољство што је град Бијељина домаћин једног оваквог атлетског митинга.


 
 “Ово је промоција младости, спорта и здравља. Ранијих година вријеме нас није служило, а данас имамо предиван сунчан дан, тако да су створени сви услови за надметање младих спортиста”, истакао је Ђурђевић.
 
Дејан Димитријевић, тренер Атлетског клуба “Прилужје”, изразио је задовољство што су спортисти са Косова и Метохије поново на Атлетском митингу у Бијељини.


 
 “Дошли смо из срца Србије, са Косова и Метохије, да на најбољи начин презентујемо атлетику. Ове године довели смо три атлетичара који имају изванредне резултате на досадашњим такмичењима. И атлетичари “Трепче” из Косовске Митровице довели су своје најбоље такмичаре”, каже Димитријевић.
 
Драган Здравковић, атлетски ветеран, предсједник Атлетског савеза централне Србије каже да је ове године на Атлетски митинг у Бијељини дошао као гост.


 
“Од почетка сам овдје, откако је настао овај Атлетски митинг. Видим да је овдје све више учесника и то ме радује. У Ћуприји ускоро имамо Атлетски митинг “Вера Николић”. Ћуприја је град атлетике. Атлетика је напоран и тежак спорт. Дјеца се радије одлучују за фудбал, кошарку, рукомет  и друге спортове, иако је атлетика базични спорт. У Ћуприји не наплаћујемо чланарину за тренирање, али је пуно више дјеце на фудбалу и кошарци. Родитељи треба да схвате да без атлетике нема ни других спортова”, каже Драган Здравковић.
 
Велибор Ковач, предсједник Атлетског клуба “Атлетик” Бијељина каже да на Међународном атлетском митингу у Бијељини учествују најбољи атллетичари из двадесет девет клубова.


 
 “Имамо око 310 учесника на овом атлетском митингу. Атлетичари се такмиче у неколико дисциплина, најмлађи у дисциплинама 60 и 200 метара, старији у дисциплинама, 600, 800 метара, а сениори у дисциплине од 1.500 метара. Наш циљ је да што више дјеце привлачимо здравом начину живота, како бисмо их одвојили од технолошких чуда која свима помало сметају. У Атлетском клубу “Атлетик” имамо око шездесет чланова. У клубу имамо шампионе Републике Српске и БиХ, Ему Ковач, једну од најперспектвнијих атлетичарки у БиХ и Србији. Вратио нам се и Алесандро Манојловић, шампион Републике Српске у дворани на шездесет метара. Имамо првакињу БиХ у бацању копља, али и вицешампионе у скоку у вис, у скоку у даљ, у бацању кугле и вортекса”, каже Ковач.
 
(Семберија Инфо)