Сјајан наступ бх. пливачких репрезентативаца на "Четворомечу" у Београду :: Semberija INFO ::

 

Сјајан наступ бх. пливачких репрезентативаца на "Четворомечу" у Београду


Фото: Пливачки савез Србије

Извор: Фена (С.М.) / БХРТ

У организацији Пливачког савеза Србије, на базену "Милан гале Мушкатировић" у Београду овог викенда одржан је "Четворомеч" пливачких репрезентација Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине и Србије. Репрезентативне боје Босне и Херцеговине бранило је 22 пливача и пливачица.

Најбоље пласмане остварили су чланови Пливачког клуба Спорт тиме из Сарајева, чиме су још једном оправдали епитет једног од најуспјешнијих, не само пливачких, него спортских колектива у Босни и Херцеговини, али и шире.  

Једна од најбољих пливачица Босне и Херцеговине Иман Авдић у пет трка била је исто толико пута првопласирана. Чланица Пливачког клуба Спорт тиме под бх. репрезентативном капом бриљирала је у дисциплинама 200, 400 и 800 метара слободно, те 200 и 400 мјешовито.

Њен клупски и репрезентативни колега Кенан Драчић, доминацију Пливачког клуба Спорт тиме на "Четворомечу" је употпунио побједама на 200 и 400 метара слободно, али и на 100 леђно, уз уједно испливан јуниорски и апсолутни рекорд Босне и Херцеговине у овој дисциплини. 

Драчић је колекцији успјеха у главном граду Србије додао и друго мјесто у трци на 200 леђно.

Сјајан наступ имао је и Ариан Кадић, који је био првопласирани на 200 метара прсно. 

Ајша Гушић је на 100 метара слободно била другопласирана.

Екипа Пливачког клуба Спорт тиме у Београду је наступила под стручним надзором шефа стручног штаба Евелина Авдића.