СТРЕЉАЧКИ КЛУБ „ТРБ“: ЛОВ НА РЕКОРДЕ И ДАЉЕ ТРАЈЕ :: Semberija INFO ::

 

СТРЕЉАЧКИ КЛУБ „ТРБ“: ЛОВ НА РЕКОРДЕ И ДАЉЕ ТРАЈЕ


Протеклог викенда у Тешњу је одржано треће коло Кадетске лиге Босне и Херцеговине у стрељаштву. У категорији кадеткиње, појединачно - ваздушни пиштољ наступила је 21 такмичарка из седам стрељачких клубова. Из Стрељачког клуба „ТРБ“ из Бијељине наступиле су четири дјевојке: Софија Ракић, Ана Перић, Марија Трифковић и Андреја Митровић.
 
Софија Ракић је у веома јакој конкуренцији са погођених 367 кругова, освојила прво мјесто и поставила нови рекорд БиХ у овој категорији. Перић је изборила четврто (360 кругова), Трифковић шесто (353 круга) а Андреја Митровић девето мјесто (333 круга).
 
У екипној конкуренцији, кадеткиње ТРБ-а у саставу Софија Ракић, Ана Перић и Марија Трифковић освојиле се убједљиво прво мјесто, погодивши скоро стотину кругова више од другопласиране екипе СК „Тешањ“. Дјевојке из Бијељине су укупно погодиле 1080 кругова и тиме поставиле нови државни рекорд.
 
Не смије се заборавити да је прошли рекорд БиХ у конкуренцији кадеткиња (1071 круг) поставила управо ова екипа СК „ТРБ“ – 20. јануара ове године у оквиру првог кола Кадетске лиге БиХ. И рекорд прије овога, поставила је екипа Стрељачког клуба „ТРБ“ у саставу Софија Ракић, Андреја Митровић и Марија Трифковић у Првенству БиХ за кадете, другог априла 2023. године у Зеници (1044 круга). И рекорд прије тога поставила је екипа Стрељачког клуба „ТРБ“ у саставу Софија Ракић, Марија Трифковић и Ана Перић у оквиру другог кола Кадетске лиге БиХ, фебруара 2023. године у Тешњу (1030 круга)...
 
Овом приликом нећемо наводити рекорде ових дјевојака у јуниорској и сениорској категорији. Узело би много простора.
 
(Семберија инфо)