Кошаркаши БиХ вечерас против Француске :: Semberija INFO ::

 

Кошаркаши БиХ вечерас против Француске


Извор: Фена (И. Ц.) / БХРТ

Кошаркашка репрезентација Босне и Херцеговине вечерас у тузланском Мејдану дочекује селекцију Француске, у сусрету другог кола квалификација за Еуробаскет 2025.

Изабраници селектора Адиса Бећирагића, након убједљивог тријумфа над Кипром на старту квалификација, с оптимизмом дочекују сусрет с европским вицепраком и вјерују да ће ношени подршком навијача доћи до тријумфа.

Бећирагић истиче да Французи долазе у јаком саставу, с великим бројем квалитетних играча, који могу да ријеше утакмицу и постигну велики број поена.

- Ми смо физички и психички спремни, имамо огромну мотивацију и жељу да играмо добро пред нашом публиком. Надамо се доброј утакмици и, наравно, побједи. Знамо добре стране нашег противника, али и лоше, које ћемо покушати да искористимо. Играт ћемо онако како прилични нашем ростеру и с намјером да властите предности избацимо у први план - казао је Бећирагић, додајући да ће играти исти састав као и против Кипра.

Џанан Муса истиче да су максимално фокусирани на меч са Французима и да ће дати максимум како би дошли до тријумфа.

- Очекује нас тешка утакмица, али ако спроведемо у дјело све што је селектор замислио, имат ћемо шансу да остваримо побједу. Утакмица носи јако велики мотив за мене и све нас, ми ћемо изаћи са стопостотном енергијом - нагласио је играч Реал Мадрида, који ће у вечерашњој утакмици на супротној страни имати двојицу клупских колега, Yабуселеа и Поириера.

Сусрет се игра од 19 сати.

У другом мечу у групи Хрватска од 20 сати дочекује селекцију Кипра.