БАЛКАНСКО ПРВЕНСТВО У АТЛЕТИЦИ: СРЕБРО И РЕКОРД БиХ ЗА ЕМУ КОВАЧ :: Semberija INFO ::

 

БАЛКАНСКО ПРВЕНСТВО У АТЛЕТИЦИ: СРЕБРО И РЕКОРД БиХ ЗА ЕМУ КОВАЧ



Извор: Семберија инфо

У Београду је протеклог викенда одржано Балканско дворанско првенству у атлетици за старије јуниоре и јуниорке. На првенству је учествовало преко 200 такмичара из 18 земаља.



У склопу припрема за овај шампионат чланица АК "Атлетик" Ема Ковач добила је позив у репрезентацију БиХ а сјајна Бијељинка је прилику максимално искористила освојивши сребрну медаљу у штафети 4x400м. Поред вицешампионске титуле Балкана, Ема је са репрезентативним другарицама из штафете - Емом Мешковић, Јованом Зебић и Ником Попић - поставила нови дворански јуниорски рекорд БиХ са временом 4:13.17. Ово је уједно и сениорски рекорд БиХ али ће потврда о верификацији истог стићи накнадно, након потврде УО АСБиХ. Ема је наступила и у појединачној конкуренцији, у трци на 800м гдје је у својој групи заузела прво, а у укупном пласману шесто мјесто.



- Морамо истаћи да је ово прва атлетска медаља са Балканског првенства која је освојена за град Бијељину од када постоји атлетика у нашем граду. Надамо се да ће Ема у скорије време са клупским колегама имати боље услове за тренажни процес и много већу подршку Града Бијељина како би постизали још боље резултате", рекли су за "Семберија ИНФО" у АК "Атлетик", матичном клубу нове вицешампионке Балкана.