КК „УНСУ“: ТРИ МЕДАЉЕ НА ПОЧЕТКУ НОВЕ СЕЗОНЕ :: Semberija INFO ::

 

КК „УНСУ“: ТРИ МЕДАЉЕ НА ПОЧЕТКУ НОВЕ СЕЗОНЕ



У суботу, 27. јануара у Новом Саду је одржан трећи по реду међународни карате турнир "Борац Куп 2024". У саставу заједничког тима Регионалног карате савеза Бирча, Мајевице, Семберије и Посавине (РКС БМСиП) нашле су се и двије понајбоље кадеткиње Карате клуба „УНСУ“ из Бијељине: Миа Милица Вујић и Марија Гавриловић.

Вујићева је у тежинској категорији до 54 кг доминантно стигла до првог мјеста, док је Гавриловићеву у категорији преко 54 кг судијско прегласавање у финалној борби спријечило да и она буде прва на постољу.



Послије борби у појединачној конкуренцији услиједила су екипна такмичења. Вујић и Гавриловић су, уз Наталију Бркић и Марију Трифковић, наступиле у кадетској екипи РКС БМСиП која је без великих проблема освојила златну медаљу у екипној конкуренцији у категорији кадеткиња.

- Поред свега, Миа Милица Вујић је од стране организатора турнира „Борац Куп 2024“ награђена као најбоља кадеткиња на турниру. Обје наше такмичарке су, својим резултатима дале допринос освајању другог мјеста у укупном пласману турнира. Турнир је организовао КК "Борац 021" из Новог Сада, а свима нама послужио је као први испит на почетку нове такмичарске сезоне“, стоји у саопштењу КК „УНСУ“ из Бијељине.



Док су се борци КК "УНСУ" борили у Новом Саду њихове старије колегинице су учествовале на лиценцном семинару за тренере, делегате и судије те на полагању за виша мајсторска звања. Семинар је у организацији Карате савеза Републике Српске одржан у Модричи.



Испред КК "УНСУ" семинару су приступили тренери и судије Ања Павловић и Јелена Трипуновић. Обје су успјешно положиле испит за тренера, стекле судијску лиценцу Главног републичког судије као и републичког ката судије те су положиле за мајсторско звање 2. Дан.