Звезда преко Валенсије оставила наду за плеј-оф Евролиге :: Semberija INFO ::

 

Звезда преко Валенсије оставила наду за плеј-оф Евролиге


Кошаркаши Црвене звезде седмицу у којој играју дупло коло у Евролиги отварили су побједом против Валенсије у Београду, резултатом 82-64.

Звезда је након пораза од Асвела, Албе и Басконије себи закомпликовала живот у Евролиги, па је побједа над шпанском екипом била неопходна за било какву шансу да се размишља о плеј-оф рунди.

Иако су у Шпанији поражени од Валенсије, екипа из Београда вечерас је читаво вријеме имали конролу над утакмицом и меч рутински привела крају.

Црвено-бијели сада имају скор од 10 побједа и 14 пораза, а Валенсија 12-12. Српски клуб је сад бољи у међусобном скору од Валенсије која је као домаћин побједила 85:81

Ослабљена негирањем Стефана Јовића и Брендона Дејвиса, Валенсија је очајно отворила утакмицу и није поентирала у уводна четири минута, али је послије прве дионице ипак водила 12:11.

Звезда је другу деоницу отворила серијом 12:0 и тако стекла први пут двоцифрену предност на мечу. Средином друге четвртине било је плус 15 за Звезду (31:16), а на полувремену је било 39:30.

Звезда је у трећој деоници одржавала предност, а у последњих 10 минута ушло се резултатом 61:49. Три минута прије краја је било 72:59 за Звезду и тад је било јасно да ће домаћин славити.

Екипу из Београда предводио је расположени Немања Недовић са 24 поена, а 11 је дао Мајк Тоби.

Код Валенсије је најефикаснији био Крис Џонс са 11 поена, 10 су дали Нејт Реуверс и Дамијен Инглис.

У наредном колу, већ у петак, црвено-бијели у Београду дочекује Барселону.

(Глас Српске)