Да ли Рафаел Надал може да игра и идуће године :: Semberija INFO ::

 

Да ли Рафаел Надал може да игра и идуће године


Foto: Tanjug
Шпанац Рафаел Надал је пропустио први гренд слем сезоне у Мелбурну, али полако се враћа.

На питање какве су опције да 2024. не буде посљедња за Надала, његов тренер Карлос Моја је рекао:

"Да, што да не? Мислим да је Рафа то рекао и у другим интервјуима. Зарадио је право да одлучи о томе како, гдје и кад ће се повући. Упркос ситуацији, која се промјенила откако је добио дијете, он жели да настави да се такмичи", рекао је Моја у интервјуу за "Пунто де Бреак", преноси б92.

Моја је такође додао и да код Надала нема много промјена што се тиче начина рада и приступа послу.

"Изненађен сам жељом коју има, понашањем на терену, тиме што увијек жели више, има амбицију да напредује. То је невјероватно. То га је и учинило овим што је данас. Имати ту мотивацију тако много година, а лакше би било рећи 'одустајем'... Видите колико је професионалан, а како је све било лоше прошле године, како се вратио послије операције", додао је Моја.

Многи су забринути да послије толике паузе Надал неће имати снаге да игра напоран ритам узастопних мечева.

"Што не би могао? Прва два меча је добио, потом је умало побиједио играча као што је Циципас у Аустралији сљедеће недјеље. То је висок ниво. Послије првог меча отклонио сам све сумње око нивоа који Рафа може да понуди. Оно што недостаје је то сазнање шта би се десило ако једног дана игра са топ играчем, побиједи и игра са другим већ сутра. Још није осјетио тај ритам такмичења и то нам недостаје. Рекао сам да му треба бар десет мечева да буде на сто одсто", закључио је Моја.

(Танјуг)