Кошаркашице Србије почеле припреме за олимпијске квалификације :: Semberija INFO ::

 

Кошаркашице Србије почеле припреме за олимпијске квалификације


Foto: Tanjug
Женска кошаркашка репрезентација Србије започела је припреме за олимпијски квалификациони турнир, који ће бити одигран 8. до 11. фебруара у бразилском Белему, саопштено је из Кошаркашког савеза Србије.

Кошаркашице Србије ће у Белему играти против Бразила, Њемачке и Аустралије. Пласман на Олимпијске игре у Паризу избориће три првопласиране селекције из групе.

- Имаћемо веома тежак задатак, пошто немамо много времена да тренирамо, немамо времена да будемо у комплетном саставу и утакмице ћемо играти у условима промјене временске зоне и промјене климе, јер је у Бразилу лето. Наше амбиције су познате, а то је да се појавимо на ОИ у Паризу, па морамо бити пре свега храбре, организоване, мудре и веома пажљиве да бисмо испуниле тај циљ - изјавила је селекторка Србије Марина Маљковић.

На првом тренингу биле су: Марија Авлијаш, Дијана Арсовић, Дуња Бузаџин, Невена Вучковић, Невена Јовановић, Ивана Катанић, Лана Марић, Марина Марчетић, Јана Мбомбо Нџоја, Марта Митровић, Јована Поповић, Анђелина Радић, Невена Росић, Надија Смаилбеговић, Јована Спасовски, Олга Степановић, Кристина Топузовић, Теодора Ћулибрк и Саша Чађо.

Остале играчице Србије ће се придружити тренинзима када заврше обавезе према својим клубовима.

- И током овог репрезентативног окупљања је основни циљ да се у првом дијелу пружи шанса младим играчицама, које су у нашем тренажном процесу већ седам дана. Желимо да их уведемо у систем и да им ставимо до знања шта је потребно да раде да би биле конкурентне у врхунској кошарци. У исто вријеме морамо да бринемо о континуитету наступа на великим такмичењима, па овом турниру у Белему приступамо изузетно озбиљно, јер нас чекају три квалитетна ривала, који такође гаје велике амбиције да се нађу у Паризу. Морамо да будемо на нашем највећем нивоу уколико желимо да и овог љета играмо велико такмичење - закључила је Маљковић.
 
(РТС)