КАРАТЕ КЛУБ „ШАМПИОНИ“ УСПЈЕШНО ОТВОРИЛИ НОВУ СЕЗОНУ :: Semberija INFO ::

 

КАРАТЕ КЛУБ „ШАМПИОНИ“ УСПЈЕШНО ОТВОРИЛИ НОВУ СЕЗОНУ



У Новом Саду је у суботу, 27. јануара одржан 3. Међународни турнир “Борац Куп 2024”. Организатор овог турнира био је Карате савез Војводине и Карате клуб „Борац – 021” а учешће  је узело око 500 такмичара из четрдесетак клубова из бивших југословенских република – Црне Горе, Босне и Херцеговине,  Хрватске и домаћина Србије.

Каратисти из Бијељине наступили су на овом турниру у оквиру тима Регионалног карате савеза Бирча, Мајевице, Семберије и Посавине а наступ у респектабилној међународној конкуренцији пружио им је још једну прилику да провјере форму пред надолазећа важна такмичења.



Испред КК „Шампиони“ наступили су Милица Марић (У14, -54кг), Емилија Богдановић (кадеткиње, -47кг),  Марија Трифковић (кадеткиње, -54кг), Михајло Митрић (јуниори, -55кг), Николина Гаврић (кадеткиње, +61кг), Ива Докић (У14, +54кг), Михајла Симић (кадеткиње, +61кг) и Александар Новицки (У21, -84кг). На овом турниру, Новицки је освојио златну а Емилија Богдановић сребрну медаљу.

По повратку из Новог Сада услиједио је пут у Модричу која је у недјељу, 28. јануара била домаћин Првенству Републике Српске у каратеу за сениоре и сениорке. Учествовало је 65 такмичара из 14 клубова а Карате клуб „Шампиони“ наступио је са двојицом такмичара и то: Милош Симић (-75кг) и Александар Новицки (-84кг). Обојица су на крају такмичења освојили трећа мјеста и бронзане медаље што им је осигурало пласман на Првенство БиХ које ће се у недјељу пред нама (трећег марта) одржати у Сарајеву. Остаје жал због изостанка Лазара Марковића који је због проблема са зглобом шаке морао пропустити ово важно такмичење.