ЗИМСКЕ ПРИПРЕМЕ ЗВИЈЕЗДЕ 09: У СУБОТУ ИГРАЈУ ПРОТИВ ЛОЗНИЦЕ :: Semberija INFO ::

 

ЗИМСКЕ ПРИПРЕМЕ ЗВИЈЕЗДЕ 09: У СУБОТУ ИГРАЈУ ПРОТИВ ЛОЗНИЦЕ


Екипа Фудбалског клуба „Звијезда 09“ почела је десетог јануара припреме за наставак такмичења у Премијер лиги БиХ. Према најавама из клуба овај циклус припрема у цијелости ће бити реализован у Бијељини.
 
-Свим играчима желим добро здравље и надам се да ћете се добро припремити за прољећни дио првенства. Квалитет имамо што смо показали у посљедњим утакмицама, тако да вјерујем у вас и да ћемо заједнички остварити зацртани циљ, а то је опстанак у Премијер лиги БиХ“, рекао је на првом окупљању предсједник клуба Борис Станишић.


 
Шеф стручног штаба екипе из Етно села „Станишићи“, Дарко Милисављевић искористиће припреме да формира екипу која ће моћи остварити постављени циљ. Планирано је да одиграју четири припремне утакмице од којих су до данас одиграли двије. Прву су одиграли 16. јануара у Панчеву против екипе ФК „Железничар“. Иако су Семберци, голом Рахимића у 44. минуту прво полувријеме завршили у своју корист домаћини су у наставку утакмице постигли три поготка и заслужено славили. Изабраници тренера Милисављевића другу су утакмицу одиграли против ФК „Слобода“ из Тузле, члана Прве лиге Федерације БиХ.
 
Утакмица је одиграна на вјештачкој подлози Градског стадиона у Бијељини а меч је голом Савића завршен минималном побједом Сембераца.
 
Трећа припремна утакмица играће се у суботу, 27.  јануара у Лозници против истоименог фудбалског клуба.
 
Прву званичну, такмичарску утакмицу ФК „Звијезда 09“ играће 11. фебруара када ће се, у оквиру 1/8 финала Купа БиХ у Бања Луци састати са ФК „Борац“.


 
Други дио сезоне 2023/24. Премијер лиге БиХ наставља се 17. и 18. марта утакмицама 19. кола. ФК „Звијезда 09“ је јесењи дио првенства завршио на посљедњем мјесту на табели Премијер лиге БиХ са освојених 11 бодова (три побједе, два ремија и 13 пораза). Стручни штаб семберског премијерлигаша је охрабрен успоном форме и побољшањем квалитета игре коју су фудбалери Звијезде 09 показали при крају јесењег дијела такмичења. Тада су наиме, савладали екипу ХШК „Зрињски“ резултатом 2:1 (16. коло) и НК „Широки Бријег“ са 3:0 (18. коло).