Фриц наљутио Ђоковића, па изгубио дуел :: Semberija INFO ::

 

Фриц наљутио Ђоковића, па изгубио дуел


Новак Ђоковић је у полуфиналу Аустралијен Опена! Српски тенисер је након велике борбе савладао Американца Тејлора Фрица са 3:1 по сетовима 7:6(3), 4:6, 6:2 и 6:3.

Ђоковић је први сет добио у тај брејку 7:3, а прије тога је пропустио чак осам брејк лопти. Могао је српски тенисер и једноставније да дође до предности али није имао довољно концентрације у кључним моментима. 

У другом сету Американац је дошао до брејка који је затим претворио у изједначење. Ђоковић је и у овом периоду имао чак седам брејк шанси који није релаизовао.

Губитак сета као да је наљутио Новака који је заиграо одлично. Одмах на старту трећег сета направио је брејк и то након 15 пропушзених шанси.затим га је потврдио на свој сервис и успио да дође до 6:2.

Ђоковић је подигао интензитет игре у наставку па је у четвртом сету направио брејк којим је дошао до 4:2. Међутим, Американац је одмах успио да направи рибрејк и врати се у меч. 

Управо у тим моментима Ђоковић је показао своју менталну снагу. Без изгубљеног поена је "почистио ривала" и дошао до сервиса за меч.

У полуфиналу чека бољег из дуела Јаник Синер-Андреј Рубљов.

(Глас Српске)