Мурињо добио отказ :: Semberija INFO ::

 

Мурињо добио отказ


Фото - Танјуг
Извор: Спутњик / РТРС

Жозе Мурињо, легендарни фудбалски тренер, добио је отказ у италијанској Роми.

Клуб је објавио ту информацију и захвалио се Мурињу за све успјехе.

Мурињо је у Риму провео двије и по године, а отказ му је уручен послије пораза од Милана.

То је била кап која је прелила чашу, али су ствари ишле ка томе пошто је на претходних пет мечева Рома остварила само једну побједу.

Рома је прољећну полусезону стартовала тек са деветог места табеле Серије А са 29 поена.

Мурињо је са Ромом освојио Лигу конференције у својој првој сезони на клупи, као и пилот години за новоформирано такмичење, чиме је постао први тренер у историји фудбала који има Лигу шампиона, Лигу Европе / Куп УЕФА и Лигу конференције у својој збирци награда.

У обје сезоне на мјесту тренера римског клуба завршио је као шести у Серији А, уз идентичан однос побједа, ремија и пораза (18-9-11) и скоро исти број датих и примљених голова (59-43 у сезони 2021/22 и 50-38 у сезони 2022/23).

Жозеу Мурињу се најозбиљније затресла клупа прошле седмице, када је Рома елиминисана од градског ривала Лација у четвртфиналу Купа Италије. Тада су навијачи први пут окренули леђа екипи откако је Португалац дошао, а посљедњу прилику да се искупи имао је против Росонера који су рутински узели три бода на Сан Сиру.

Он је свакако био у посљедњој години уговора са Ромом, а разговори за продужетак сарадње нису били ни близу почетка у тренутку када је разријешен дужности.

Сада остаје да се види коме ће власничка породица Фридкин дати врели кромпир у руке. Рома сљедећи меч игра у суботу са Вероном на свом терену.