Ватерполисти Србије срушили Француску за четвртфинале ЕП! :: Semberija INFO ::

 

Ватерполисти Србије срушили Француску за четвртфинале ЕП!


Извор: Глас Српске

​Србија се пласирала у четвртфинале Европског првенства у ватерполу и остала у конкуренцији за пролазак на Олимпијске игре 2024, пошто се вечерас реванширала Француској за елиминацију у истој рунди претходног такмичења Старог континента - 14:10 (3:2, 3:4, 3:1, 5:3).

"Делфини" су добро ушли у клинч са "триколорима", па су головима Мандића и Вица стекли фину предност против екипе без иједног тријумфа у једној од група Прве дивизије, с тим да су имали далеко теже ривале од нашег, бодовно максималног, тима у нижем рангу такмичења у Загребу и Дубровнику.

Најстарији члан екипе Бранислав Митровић са више сјајних одбрана подсјетио је све због чега је остао стартни голман после ОИ у Токију, али није имао рјешења за ударце Вернуа и Бодегаса. Први је смањио почетни, а други истањио каснији заостатак, пошто је у међувремену и Драшовић искористио један шут.

Све је слутило на мирну пловидбу изабраника Уроша Стевановића, иако су воду дијелили са шестопласираним тимом са посљедњег шампионата свијета и континенталног турнира, међутим услиједио је (не)очекиван пад. Или уздизање ривала, јер никада не може само једна страна бити крива или заслужна за промјену тока догађаја, преносе Независне.

У исто вријеме су олабављење нити дефанзиве и покварени проценти реализације у све брзоплетијим акцијама за гол, из чега су се изродили мини серија Француза и резултатски прокрет, погоцима Буее и Крисиле (4:3). Ипак, ту су били Мандић и Јакшић да спрече потоп, па су Срби опет отишли у плус.

Нису успели да га сачувају до одласка на полувреме (6:6), шта више Мандић је у задњи час вратио егал, што се испотавило као кључни завеслај ка коначном "дављењу" ривала. Јер је тргао остатак тима, учинио да се скупе редови и заигра онако како се то очекује од насљедника двоструких олимпијских шампиона.

Трећа и задња четвртина донијеле су зато доминацију фаворита, пошто су Драшовић и Убовић повели освајача четвртог мјеста на прошлогодишњем СП ка Топ осам. Како је вријеме одмицало, тако су момци у плавим капицама дјеловали све сигурније, чврсти у намјери да све конце утакмице задрже у својим рукама.

Старији и млађи, освајачи хрпе медаља и они који још чекају на њих, показали су да су и у овом саставу ала за Француску, прије свих Мандић и Митровић, који су свако пред својом мрежом радили велике ствари. И одвели Србију тамо где јој је мјесто.

А, то су судари са вјечитим ривалима, као што је Мађарска, с којом ће се 12. јануара натпливавати за полуфинале.