Почео "Кошаркашки сабор 2023" :: Semberija INFO ::

 

Почео "Кошаркашки сабор 2023"


Извор: Независне новине

Утакмицом између кошаркашких репрезентација Републике Српске и Србије узраста до 15 година почео је вечерас "Кошаркашки сабор 2023" у зворничком Рекреативно спортском центру.

Предсједник Кошаркашког савеза Републике Српске Александар Ђурђевић изразио је велико задовољство почетком овог сабора, истичући да љубитељи кошарке у Зворнику имају прилику да уживају у спортском спектаклу.

Ђурђевић је навео да ће након ове утакмице наступити репрезентативци Републике Српске и Србије до 16 година.

"Ове утакмице су на неки начин предигра за сутрашњи дан када се одржава главнина сабора, гдје ће сениорске репрезентације Републике Српске и Србије у мушкој и женској конкурнцији, селектиране из Кошаркашке лиге Србије, одмјерити снаге у ревијалној утакмици", рекао је Ђурђевић, преноси Срна.

Он је додао да ће сутра на полувремену меча мушких репрезентација бити одржано такмичење у шутирању тројки и закуцавању.

Према његовим ријечима, сутра ће након одиграних утакмица Кошаркашки савез Републике Српске прогласити најбоље кошаркашице и кошаркаше Републике Српске за 2023. годину.

Ђурђевић је захвалио домаћинима за гостопримство.

Потпредсједник Кошаркашког савеза Србије за мушку кошарку Миленко Тепић рекао је да "Кошаркашки сабор" траје дуго година и присјетио се да је и он био један од играча на оваквим манифестацијама.

"Заиста је лијепа ова спортска манифестација, односно `Кошаркашки сабор` који је максимално подржао Кошаркашки савези Србије", рекао је Тепић и изразио задовољство што је са играчима дио ове манифестације.

Он је нагласио да је свим спортистима у природи да се такмиче, да се окупљају на спортским догађајима, гдје се, осим такмичења, друже, стварају познанства и пријатељства, уживајући у спортском животу.

"Кошаркашки сабор 2023" одржава се у Рекреативно спортском центру у Зворнику, а утакмице кошаркаша Републике Српске и Србије играју се у 16.00 и 18.00 часова.

Покровитељи "Кошаркашког сабора 2023" су Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске и град Зворник.