Извучени парови осмине финала Лиге шампиона :: Semberija INFO ::

 

Извучени парови осмине финала Лиге шампиона


Foto: MSC F
  Извор: Глас Српске

​У швајцарском Ниону извучени су парови осмине финала Лиге Шампиона, а на прву се може рећи да се очекују изузетно неизвјесне утакмице.

Дерби ове рунде такмичење биће двомеч шпанских и италијанских екипа.

На Ђузепе Меацу стиже Атлетико Мадрид, а ништа мање узбуђења сигурно неће бити ни на југу чизме, јер на стадион "Дијего Армандо Марадона", као гост Наполију, долази актуелни првак Шпаније, Барселона.

Доста "ватре" очекује се и у Порту, јер ће на стадиону "Драгао" истоимена екипа одмјерити снаге са тренутним лидером енглеске Премијер лиге, Арсеналом.

Првак Француске, Парис Сен Жермен ће на свом стадиону дочекати, и ове сезоне сјајни Реал Сосиједад, док се неизвјестан двомеч очекује и између шампиона Низоземске ПСВ Ајндховена и њемачког представника Борусије Дортмунд.

Апсолутни фаворити у двомечу осмине финала Лиге шампиона биће Бајерн из Минхена, који је за ривала добио римски Лацио, као и најтрофејнији клуб у историји овог такмичења Реал Мадрид, који је у жријебу добио Ред Бул Лајпциг.

Први мечеви су на програму у фебруару, а реванши почетком марта 2024. године, преносе Независне.

Велико финале, биће одиграно на стадиону "Вембли" у Лондону.

Подсјећамо, ово је посљедњи пут да се легендарна Лига шампиона игра у овом формату, јер од сезоне 2024/25. више неће бити осам група, а број екипа ће се повећати са 32 на 36.

Ово су сви парови осмине финала:
Порто – Арсенал

Наполи – Барселона

Парис Сен Жермен (ПСГ) – Реал Сосиједад

Интер Милан – Атлетико Мадрид

ПСВ Ајндховен – Борусија Дортмунд

СС Лазио – Бајерн Минхен

Копенхаген – Манчестер Сити

Лајпциг – Реал Мадрид